Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā, iespējams, nevarēs palīdzēt aizsargs Arvīds Reķis, kā arī uzbrucēji Herberts Vasiļjevs un Mārtiņš Karsums, intervijā laikrakstam "Diena" atklāja valstsvienības ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Atgādinām, ka šonedēļ vairāki izlases kandidāti, kuriem sezona jau ir beigusies, uzsāks vieglus ledus koptreniņus. Savukārt no 2. aprīļa Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana un viņa palīgu Arta Ābola un Viktora Ignatjeva vadībā tiks uzsākts intensīvs treniņprocess, gatavojoties 6. un 7. aprīļa "Euro Hockey Challenge" spēlēm ar Čehijas valstsvienību. Tomēr pagaidām izskatās, ka izlasei nāksies iztikt bez Reķa un Vasiļjeva.

"Aizsargs Arvīds Reķis personisku iemeslu dēļ šopavasar izlasē varētu nespēlēt. Viņam ir gaidāms ģimenes pieaugums. Arvīds jau ir devies uz Vāciju. Jau ilgāku laiku aktuāls ir Herberta Vasiļjeva jautājums. Pagājušajā vasarā viņš pieņēma Vācijas pilsonību. Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) likumi Herbertam atļauj spēlēt, jo viņam ir Latvijas hokeja pilsonība. Viņš ir spēlējis dažāda vecuma Latvijas izlasēs. Ja viņam patlaban kabatā ir Latvijas pase, pēc IIHF noteikumiem viņš var spēlēt pasaules čempionātā," skaidroja Baldonieks. "Problēma ir tā, ka šosezon Krēfeldes klubā Herberts spēlēja jau kā vietējais spēlētājs. Daži Vācijas hokeja funkcionāri viņam ir teikuši: Herbert, kā tas tagad izskatīsies, ka tu pavasarī spēlēsi pret Vācijas izlasi?"

"Teorētiski viņš var spēlēt Latvijas izlasē. Skaidrs, ka 36 gadu vecumā viņš ļoti nopietni domā par savu ģimeni un tālāko dzīvi. Jā, viņam pašam ir jāizšķiras," viņš turpināja, atklājot, ka ar hokejistu vēl aizvadīs pārrunas.

Tikmēr runājot par savainotajiem spēlētājiem, Baldonieks stāstīja, ka esot apbēdināts par Māra Bičevska savainojumu, bet Andris Džerins drīz atsāks treniņus. Tāpat arī zem jautājuma zīmes esot Mārtiņa Karsuma dalība pasaules čempionātā, jo sezonas laikā par sevi licis manīts ceļgals.

Savukārt kandidātu sarakstā pēc ilgāka pārtraukuma ir iekļauts arī uzbrucējs Raitis Ivanāns, kura klātbūtni valstsvienībā ļoti vēlas redzēt Nolans: "Jā, tā ir sanācis, ka Latvijas izlasē Raitis ir spēlējis tikai vienā pasaules čempionātā Kanādas pilsētā Halifaksā. Viņš ir ilggadējs NHL spēlētājs, un, zinot viņa raksturu, manuprāt, viņš varētu papildināt izlases rindas. Viņš nav teicis nē. Kā zināms, sezona viņam vēl rit pilnā sparā. Aprīļa vidū beigsies regulārais čempionāts, pagaidām viņa AHL komanda nav "playoff" stadijā."

Tikmēr nelielu kritiku Baldonieks veltīja vārtsargam Ervīnam Muštukovam, kurš izteicies, ka Latvijas izlasē viņu nenovērtē.

"Ja Muštukovs ir Latvijas izlases patriots un spēlētājs, kurš pats sevi redz izlasē, es viņa vietā rīkotos citādi, proti, neizteiktu nievājošas piezīmes par Latvijas izlasi. Tas lai paliek viņa ziņā. Jā, viņš ir izlases kandidāts, un mēs sekojam līdzi viņa darbībām. Mums hokeja saimniecība nav tik liela, lai kādam teiktu nē. Muštukovs ir bijis olimpiskajās spēlēs, tikai diemžēl nav spēlējis. Pirms pāris gadiem arī pārstāvējis Rīgas Dinamo, turpina progresēt – kāpēc lai viņš nebūtu kandidāts?" retoriski jautāja ģenerālmenedžeris.

Latvijas hokeja izlases kandidāti 2012. gada pasaules čempionātam

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Jugra, Krievija), Māris Jučers (Dinamo Rīga), Mārtiņš Raitums (Beybaris, Kazahstāna), Ervīns Muštukovs (Odense, Dānija), Jānis Kalniņš (Liepājas Metalurgs), Kristers Gudļevskis (HK Rīga);

Aizsargi: Guntis Galviņš (Dinamo Rīga), Krišjānis Rēdlihs (Dinamo Rīga), Jēkabs Rēdlihs (Dinamo Rīga), Oskars Cibuļskis (Dinamo Rīga), Kristaps Sotnieks (Dinamo Rīga), Rodrigo Laviņš (Dinamo Rīga), Arvīds Reķis (Dinamo Rīga), Jānis Andersons (Dinamo Rīga), Mārtiņš Jakovļevs (HK Rīga), Mārtiņš Porejs (HK Rīga) , Georgijs Pujacs (Avangard, Krievija), Māris Jass (Slovan, Slovākija), Aleksandrs Jerofejevs (Slovan, Slovākija), Artūrs Kulda (Ice Caps, AHL), Oskars Bārtulis (Phantoms, AHL) Atvars Tribuncovs (Gomeļ, Baltkrievija);

Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums (Dinamo Rīga), Jānis Sprukts (Dinamo Rīga), Miķelis Rēdlihs (Dinamo Rīga), Māris Bičevskis (Dinamo Rīga), Roberts Bukarts (Dinamo Rīga), Gints Meija(Dinamo Rīga), Mārtiņš Cipulis (Dinamo Rīga), Andris Džeriņš (Dinamo Rīga), Juris Štāls (Dinamo Rīga), Ģirts Ankipāns (Dinamo Rīga), Juris Upītis (HK Rīga), Miks Indrašis (HK Rīga), Gunārs Skvorcovs (Liepājas Metalurgs), Artūrs Mickevičs (Liepājas Metalurgs), Lauris Dārziņš (Ak Bars, Krievija), Armands Bērziņš (Junostj, Baltkrievija), Kaspars Saulietis (Neman, Baltkrievija), Aleksejs Širokovs (Kazzic-Torpedo, Kazahstāna), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice), Herberts Vasiļjevs (Pinguine, Vācija), Roberts Jekimovs (SaiPa, Somija), Raitis Ivanāns (Heat, AHL), Zemgus Girgensons (Fighting Saints, USHL), Kaspars Daugaviņš (Senators, NHL), Kristiāns Pelšs (Oil Kings, WHL), Toms Hartmanis (Fife Flyers, Lielbritānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!