Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei šogad pasaules čempionātā varētu palīdzēt visi labākie hokejisti, kuriem nebūs savainojumi, jo neviens pagaidām nav teicis "nē", portālam "Delfi" apliecināja Latvijas valstsvienības ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā valstsvienībā nespēlēja vairāki vadošie spēlētāji Pavasarī no dalības Latvijas izlasē atteicās Jānis Sprukts, Rodrigo Laviņš un Kārlis Skrastiņš, bet traumu dēļ nevarēja spēlēt Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Oskars Bārtulis, Mārtiņš Karsums un Edgars Lūsiņš.

Latvijas izlases kodolu veidojošā Rīgas "Dinamo" aizvadītās nedēļas nogalē izstājās no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas, tādējādi Latvijas hokeja līdzjutēji lielāku uzmanību pievērsīs tieši valstsvienībai, kurai šogad ir jauns galvenais treneris - Teds Nolans. Latvijas Hokeja federācija (LHF) pirmdien par valstsvienības ģenerālmenedžeri apstiprināja Baldonieku, kurš ģenerālmenedžera pienākumus pildīja vairākus gadus, bet pagājušajā gadā pirmo reizi šajā amatā stājās Sandis Ozoliņš. Tomēr pēc neveiksmīgi aizvadītā pasaules čempionāta LHF atlaida visu valstsvienības vadību, arī Ozoliņu.

Kā skaidroja Baldonieks, Latvijas izlase kopā pulcēsies marta beigās, bet konkrēts datums vēl tiek precizēts un saskaņots ar izlases treneriem. Portāls "Delfi" noskaidroja, ka LHF kandidātu sarakstu publicēs tuvākajā laikā, kandidātu sarakstā varētu būt 38 hokejisti.

Baldonieks gan pagaidām detalizēti nekomentēja potenciālo kandidātu sarakstu, vien piebilda, ka neviens šobrīd nav pateicis "nē" spēlēšanai valstsvienībā.

"Bet redzēs, kāda būs situācija. Aleksandrs Ņiživijs izlaida pēdējās spēles, redzēs, kā viņam būs ar veselību... Gribētu arī Andri Džeriņu redzēt, bet viņš arī mokās ar savainojumiem... Bet neviens šobrīd nav teicis "nē" spēlēšanai valstsvienībā," teica Baldonieks.

Baldonieks nevarēja pateikt, kāda situācija ir ar Omskas "Avangard" aizsargu Georgiju Pujacru, kurš Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā ir guvis savainojumu un nav izgājis laukumā pēdējos mačos. Ar hokejistu plānots sazināties tuvākajā laikā, kad varētu būt lielāka skaidrība par savainojuma nopietnību.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas valstsvienība pavasarī aizvadīs vairākas pārbaudes spēles. 6. un 7. aprīlī "Euro Hockey Challenge" spēļu ietvaros Latvijas izlase Rīgā uzņems Čehijas izlasi, 11. un 13. aprīlī izbraukumā sacentīsies ar Dānijas valstsvienību, bet 20. un 21. aprīlī Latvijas izlase Rīgā uzņems Krievijas komandu.

Pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Rīgā 30. aprīlī un 1. maijā, kad Latvijas valstsvienība sacentīsies ar Francijas izlasi. Šīs pēdējās pārbaudes spēles gan nebūs "Euro Hockey Challenge" spēļu ietvaros, toties tā būs lieliska iespēja savu skatītāju priekšā aizvadīt labas spēles jau galīgajā sastāvā.

2012.gada pasaules čempionātā, kas pēc jaunas izspēles sistēmas notiks Zviedrijā un Somijā, Latvijas valstsvienība savas grupas spēles aizvadīs Stokholmā, kur sacentīsies ar Krievijas, Vācijas, Itālijas, Čehijas, Norvēģijas, Dānijas un Zviedrijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!