Foto: F64

Latvijas izlases hokejists Uvis Balinskis pēc neizmantotām iespējām spēlē pret Norvēģiju dusmās sašķaidīja nūju, bet pēc cīņas sarunā ar LTV atzina, ka viņa arsenālā vēl ir dažas nūjas un nāksies aprunāties ar tām.

Latvijas hokeja izlase trešdien, 17. maijā, pasaules čempionātā dramatiskā cīņā ar 2:1 uzvarēja savu tiešo konkurenti Norvēģiju, tiekot pie otrā panākuma četros mačos. Uzvara ļauj Latvijai saglabāt cerību cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

"Galvenais ir uzvara, trīs punkti. Tas ir galvenais. Cik ir nūjas? Ir vēl kāds pārītis, atradīšu īsto," ar smaidu LTV tiešraidē teica aizsargs. "Mēs aktīvi spēlējām otrajā periodā. Nospēlējām pavirši, kad ielaidām golu. Liekas, ka normāli spēlējām. Jāizmanto momenti, pašam jāizmanto savi momenti. Jāiemet goli, būs vieglāk uzvarēt."

Komentējot savu pieslēgšanos uzbrukumiem, Balinskis saka, ka tās ir parastas spēles epziodes. "Sanāk nolasīt, ielec iekšā un sanāk moments."

Balinskis spēles gaitā neizmantoja vairākus momentus, no kuriem pāris bija ļoti labi. Dusmīgs par neizmantotām iespējām, Balinskis uz soliņa salauza spēles "darba rīku". "Kas nebija riktīgs nūjai? Nezinu, nav ne jausmas. Parunāšu ar nūju, varbūt kaut kas atvērsies un tad atradīšu īsto."

Hokejists atzina, ka komanda jūtas labi un fiziski nav noguruma, lai gan no malas tā varētu šķist. "Pirmajā periodā bija mazākums, daudz noraidījumu, tas atņem daudz enerģijas. Arī vairākumā spēks jāieliek. Bet viss ir kārtībā. Vakar bija atpūta. Viss kārtībā, tikai jāspēlē."

Savukārt uzbrucējs Rūdolfs Balcers sarunā ar LTV veltīja kritiku Latvijas valstsvienībai par nestabilitāti.

"Nevar tā spēlēt. Nospēlējām vienu labu spēli (uzvara pār Čehiju). Šodien iznākam uz svarīgu spēli un atkal kā pa viļņiem spēlējam. Vajag kaut kādu konsekvenci – jāatrod veids, kā stabili nospēlēt visas 60 minūtes," vērtē Balcers.

Šodien sākām lēni, otrajā periodā pamodāmies un tad klasiskais variants – norvēģiem dega, viņi sāka spiest. Mēs sākām nervozēt. Tas iedeva neaudz saspringumu beigās."

Balcers piekrita, ka Latvijas izlasei klibo vairākums, kura laikā "galīgi nav saspēles". "Ja kāds zinātu atbildi, būtu visi izdomājuši un sataisījuši. Vismaz iemetām vairākumā. Smuki izspēlējām. (Vairākumā pretinieku) zonā ir daudz ko pielikt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!