Foto: AP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta Parīzes apakšgrupas pastarīšu duelī Baltkrievijas izlase ar rezultātu 5:2 (1:2, 4:0, 0:0) pārspēja Slovēnijas valstsvienību, tādējādi saglabājot vietu elites divīzijā arī nākamajā gadā. Savukārt Slovēnija pēc šī zaudējuma kārtu pirms turnīra beigām izkrita uz pirmās divīzijas A grupu.
Baltkrievijas un Slovēnijas izlases pirms šīs spēles piecās spēlēs izcīnīja tikai vienu punktu, ieņemot pēdējās divas vietas Parīzes apakšgrupā. Tāpēc šī mača vērtība bija "izdzīvošana" elites divīzijā.

Mača 14. minūtē Baltkrievi vidējā zonā pārvēra ripu un zibenīgi metās pretuzbrukumā, kurā Aleksandrs Pavlovičs saņēma piespēli no Iļjas Šinkeviča un meta ļoti precīzi vārtu augšējā stūrī, tomēr Slovēnijas izlase vēlāk pārņēma vadību. Vispirms vairākumā pēc Roberta Saboliča metiena Baltkrievijas vārtsargs Kevins Lalands ripu atsita sev priekšā, Miha Verličs to atspēlēja Žigam Jegličam, kurš bija precīzs. Savukārt pēdējā trešdaļas minūtē Davids Rodmans iegāja uzbrukuma zonā, veica kustību pa kreisi un meta pašā vārtu augšējā stūrī.

Baltkrievijai izdevās lielisks otrā perioda sākums. Ātrajā uzbrukumā Andrejs Kosticins iegāja zonā pa kreiso malu, aizslidoja aiz vārtiem un teicami piespēlēja uz vārtu priekšu Jevgeņijam Koviršinam, kurš panāca rezultātu 2:2. Deviņas minūtes pēc tam slovēņu spēlētājs aizķērās aiz tiesneša un pazaudēja ripu, baltkrievi devās ātrā pretuzbrukumā, un tajā Iļja Šinkevičs uz atrada Aleksandru Pavloviču, viņš neizšķērdēja iespēju mest tukšajā vārtu stūrī.

Pēc tam Pavloviča un Šinkeviča lieliskā sadarbība sagādāja Baltkrievijai vēl vienus vārtus. Šoreiz Šinkevičs pēc piespēles ar vienu pieskārienu ievirzīja ripu vārtos, bet 17 sekundes pirms perioda beigām vairākumā Andrejs Stass vārtu priekšā saņēma piespēli no uz ledus guļošā Mihaila Stefanoviča un meta ripu vārtos.

Jau vēstīts, ka nākamajā gadā pasaules čempionāta elites divīzijā atgriezīsies Austrija un debitēs Dienvidkoreja.

PASAULES ČEMPIONĀTA GRUPU KOPVĒRTĒJUMS

PASAULES ČEMPIONĀTA KALENDĀRS UN REZULTĀTI

$duelID=651;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!