Foto: AP/Scanpix
2016. gada pasaules hokeja čempionāta B grupas spēlē Sanktpēterburgā trešdien, 11. maijā, Baltkrievijas izlase veica teicamu atspēlēšanos un ar rezultātu 4:2 pārspēja Slovākiju.

Slovākijas un Baltkrievijas duelis pirmajā periodā aizritēja nerezultatīvā spēlē, bet aktīvāki laukumā bija slovāki. Uz perioda beigām laukumā jau sākas dažādi asumi, kas deva Slovākijai divu vīru vairākumu, un otrās trešdaļas sākumā Andrejs Sekera ar tālu metienu izvirzīja vadībā slovākus.

Trīs minūtes pirms trešdaļas beigām atkal vairākumā Tomašs Jurčo uzņēmās iniciatīvu un izdarīja precīzu metienu baltkrievu vārtos. Tomēr trešais periods aizritēja baltkrievu zīmē. 43. minūtē baltkrievu spēlētājs Kirils Gotovecs izdarīja metienu vārtu virzienā no asa leņķa, bet ripa trāpīja pa aizsarga nūju un lidoja Jūliusa Hudāčeka vārtos.

Smagu savainojumu vēlāk guva slovāku spēlētājs Mihals Sersens, kurš vienkārši pazaudēja līdzsvaru un ietriecās apmalē. Laukumu viņš varēja pamest tikai uz nestuvēm. 49. minūtē Baltkrievijas izlases spēlētājs Artūrs Gavruss iegāja zonā, precīzi meta un izlīdzināja rezultātu. Sešas minūtes vēlāk pretuzbrukumā Andrejs Stepanovs iemeta ripu starp slovāku vārtsarga kājsargiem, jau izvirzot vadībā baltkrievus. Mirkli pēcāk bija vēl viens zibenīgs baltkrievu pretuzbrukums, kurš Džefs Plets teicami piespēlēja Čārlzam Lingletam, un viņš bija precīzs.

Baltkrievija šo turnīru iesāka ļoti neveiksmīgi, piedzīvojot trīs smagus zaudējumus, kamēr slovāku kontā tagad ir divas uzvaras un divi zaudējumi.

$duelID=315;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!