Baltkrievijas hokeja izlase pēc izstāšanās no Rīgā notiekošā pasaules čempionāta savā dzimtenē atgriezīsies ar autobusu, atklāja turnīra orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis.

Reaģējot uz 23. maijā Baltkrievijā notikušo lidsabiedrības "Ryanair" lidmašīnas sagrābšanu un tam sekojušo divu tās pasažieru, opozīcijas žurnālista un viņa draudzenes, aizturēšanu Baltkrievijas aviosabiedrībām aizliegti lidojumi Eiropas savienības (ES) gaisa telpā un liegta piekļuve ES lidostām. Savukārt 25. maijā Latvijas valdība noteica ierobežojumus gaisa satiksmei ar Baltkrieviju.

"Tā kā ieviests lidojumu aizliegums, Baltkrievijas izlases mājās dosies ar autobusu," aģentūrai TASS sacīja Buncis.

Viņš arī atklāja, ka orgkomiteja līdz pēdējam brīdim cerēja, ka varēs noorganizēt Baltkrievijas izlases lidojumu uz Minsku. Buncis atklāja, ka bija nepieciešams oficiāls pieteikums no Baltkrievijas varasiestādēm, taču tāds netika saņemts.

Jau vēstīts, ka Baltkrievijas izlase pasaules čempionātu noslēdza pēdējā vietā A apakšgrupā, taču šogad neviena izlase no elites divīzijas neizkrīt, tāpēc arī nākamajā sezonā tā būs starp 16 spēcīgākajām hokeja valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!