No amata atkāpies Baltkrievijas hokeja izlases galvenais treneris Mihails Zaharovs, kura vadībā komanda pasaules čempionātā Rīgā piedzīvoja izgāšanos, vēsta Baltkrievijas Hokeja federācija (BHF).

Baltkrievijas izlase turnīra pirmajās trīs spēlēs tika pie četriem punktiem, apspēlējot pirmo reizi vēsturē Zviedriju (1:0) un pagarinājumā zaudējot čehiem ar 2:3. Tobrīd Baltkrievijas izlasei bija pateicīga situācija, lai pacīnītos par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, taču atlikušajās spēlēs tika piedzīvoti četri zaudējumi pamatlaikā, tostarp arī potenciālai pastarītei Lielbritānijai. Tādējādi savā grupā baltkrievi palika pēdējie, bet pasaules čempionāta kopvērtējumā ieņēma 15. vietu 16 komandu konkurencē, aiz sevis atstājot tikai Itāliju.

Covid-19 pandēmijas dēļ šogad risinās tikai pasaules čempionāts augstākajā divīzijā, tādējādi elites visas 16 komandas saglabās vietu spēcīgāko sabiedrībā un neviena neizkritīs uz pirmo divīziju.

BHF izpildkomiteja hokeja izlases startu Rīgā novērtēja kā neapmierinošu, bet Zaharovs uzrakstījis atlūgumu. BHF vadība atlūgumu pieņēmusi.

Zaharovs trešo reizi savā karjerā vadīja Baltkrievijas izlasi. 2004. gadā viņš palīdzēja Baltkrievijas izlasei iekļūt pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, uzvarot pirmās divīzijas turnīrā. Pirmo reizi no amata viņš atkāpās pēc dramatiskā zaudējuma 2006. gada olimpisko spēļu kvalifikācijā Latvijas izlasei. 2010. gadā Baltkrievijas izlase ar Zaharovu kā galveno treneri ieņēma devīto vietu Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet trešo reizi Baltkrievijas izlases vadīšanu Zaharovs uzņēmās 2019. gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!