Latvijas hokeja valstsvienības sastāvu pirmdien papildināja aizsargs Oskars Bārtulis, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

19.aprīlī Bārtulis uz nepilnu diennakti jau bija ieradies Rīgā, bet pēc tam viņu negaidīti izsauca Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Filadelfijas "Flyers". Tomēr tagad "Flyers" komandā ir atveseļojušies pāris savainotie spēlētāji, un latvieša atrašanās aiz okeāna rezervista statusā vairs nav nepieciešama.

Tāpat valstsvienībai pievienojies cits aizsargs Georgijs Pujacs, kura pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda pagājušās nedēļas trešdienā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsērijas izšķirošajā, septītajā, mačā piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Maskavas "Dinamo" vienībai, sērijā zaudējot ar 3-4.

Savukārt otrdien valstsvienībai plānojis pievienoties arī NHL komandas Otavas "Senators" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.
Bārtuli un Pujacu laukumā varēs redzēt otrdien gaidāmajā pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta pret Franciju.

Ar Latvijas izlasi vairs netrenējas cits aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kurš aizpagājušajā nedēļā kļuva par Slovākijas čempionu. Viņš sasirdzis ar angīnu.

Tikmēr pirmajā savstarpējā mačā ar Franciju pirmdien Latvijas izlasei nepalīdzēs vārtsargs Edgars Masaļskis, aizsargs Guntis Galviņš, kā arī uzbrucēji Jānis Sprukts un Miķelis Rēdlihs.

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Jau vēstīts, ka trešdien tiks paziņots valstsvienības galīgais sastāvs dalībai pasaules čempionātā. Iepriekš tika izteikti pieņēmumi, ka komandā varētu tikt atstāta viena brīva vieta, kas tiktu taupīta Amerikas hokeja līgā (AHL) joprojām spēlējošajam vēl vienam aizsargam Artūram Kuldam.

Pasaules čempionātam plānots pieteikt trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus.

Aizpagājušā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja pēdējās divas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles, sacenšoties ar Krievijas izlasi, kurās tika piedzīvots zaudējums ar 1:2 un izcīnīta uzvara ar 1:0.

Pirms mačiem ar Krieviju iepriekšējās divās EHC spēlēs Latvijas izlase, spēlējot bez vairākiem līderiem, izbraukumā ar 2:1 un 4:1 uzvarēja Dāniju. Savukārt pirms tam Rīgā tika piedzīvoti divi zaudējumi pret Čehiju - ar 3:4 (pēcspēles metienu sērijā) un 1:3.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pirmdienas spēlei ar Franciju:
vārtsargi - Māris Jučers, Ervīns Muštukovs;
aizsargi - Krišjānis Rēdlihs, Atvars Tribuncovs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Jānis Andersons;
uzbrucēji - Juris Štāls, Roberts Bukarts, Miks Indrašis, Gints Meija, Aleksandrs Macijevskis, Kaspars Saulietis, Aleksejs Širokovs, Koba Jass, Armands Bērziņš, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Ronalds Ķēniņš, Ģirts Ankipāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!