Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis ir gatavs pievienoties Latvijas valstsvienībai, taču viņam jāgaida Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas „Flyers” lēmums, intervijā laikraksta „Diena” interneta versijai atklāja pats hokejists.

Bārtulis visu sezonu pavadīja „Flyers” fārmklubā Adirondakas „Phantoms”, kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL). Lai arī „Phantoms” nespēja iekļūt AHL izslēgšanas spēlēs, viņam jāgaida Filadelfijas komandas atļauja, lai dotos palīgā izlasei.

“Pēc pāris stundām būs komandas sapulce, taču šaubos, vai man paziņos, ko darīt. Lēmums attiecībā uz mani ir jāpieņem NHL kluba Filadelfijas „Flyers” ģenerālmenedžerim Polam Holmgrenam,” intervijā portālam „diena.lv” stāstīja Bārtulis. „Nezinu pēdējos jaunumus, kāda ir situācija „Flyers” nometnē, vai pēdējā Stenlija kausa izcīņas spēlē, kurā bija arī kautiņi, kāds nav iedzīvojies savainojumā. Ja mani atlaidīs, ar lielāko prieku braukšu uz Latvijas izlasi. Vienmēr esmu gribējis spēlēt izlasē pasaules čempionātā.”

Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks pirmdien grasoties sazināties ar Bārtuli, tomēr aizsargs nevarēs Baldoniekam sniegt konkrētu atbildi. Tāpēc valstsvienības ģenerālmenedžerim jāsazinās ar „Flyers” vadību.

Atgādinām, ka Latvijas Hokeja federācija piektdien no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kalgari "Flames" saņēma oficiālu vēstuli, kurā teikts, ka Latvijas hokejists Raitis Ivanāns nekavējoties var pievienoties Latvijas hokeja izlases treniņnometnei, tomēr pagaidām nav skaidrs, kad tas varētu notikt.

Jau vēstījām, ka Latvijas izlase jau aizvadījusi četras pārbaudes spēles pirms pasaules čempionātā. Abās spēlēs ar Čehijas izlasi Latvija piedzīvoja zaudējumus - ar 3:4 (pēcspēles metienu sērijā) un 1:3. Savukārt pār Dāniju tika izcīnītas divas uzvaras – ar 2:1 un 4:1.

20. un 21.aprīlī EHC ietvaros Rīgā viesosies Krievijas izlase.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!