Foto: F64
Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Bārtulis ir neizpratnē par viņam piešķirto vienas spēles diskvalifikāciju, ar kuru klajā nākusi Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Kā ziņots, šādu sodu Bārtulis izpelnījies par diviem incidentiem ceturtdien notikušajā pasaules čempionāta spēlē, kurā Latvija ar rezultātu 1:3 zaudēja Čehijas valstsvienībai.

"Vienīgais, kas šajā situācijā ir interesants un ko es nesaprotu - agrāk spēli vadīja viens galvenais tiesnesis, bet tagad ir divi. Abās situācijās tiesneši bija man blakām un visu lieliski redzēja, bet ar diskvalifikāciju vēlāk klajā nāk vēl trešie un ceturtie cilvēki," aģentūrai LETA izteicās hokejists. "Tad varbūt drīz vispār nedrīkstēs laukumā izdarīt nekādus spēka paņēmienus?"

"Es visu saprastu, ka kāds no pretiniekiem būtu guvis traumu, bet tā taču nav. Tāpēc šāda diskvalifikācija šķiet jocīga, taču man neatliek nekas cits, kā to pieņemt," piebilda aizsargs.

Kā ziņots, pirmais incidents ar Bārtuļa līdzdalību notika trīs minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām, kad Latvijas izlases aizsargs no aizmugures izpildīja spēka paņēmienu pret Čehijas valstsvienības aizsargu Tomašu Moizišu, kurš diezgan sāpīgi atsitās pret laukuma apmali.

Par šo spēka paņēmienu Bārtulis nesaņēma noraidījumu.

Savukārt otrajā incidentā Bārtulis 25 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām veica rupju spēka paņēmienu pret Čehijas izlases uzbrucēja Milanu Mihaleku, kurš ar galvu ietriecās laukuma apmalē.

Par šo spēka paņēmienu Bārulis saņēma divu minūšu noraidījumu.

Piešķirtā soda dēļ Bārtulis izlaidīs nākamo pasaules čempionāta spēli pret Norvēģiju, kas notiks sestdien.

"It īpaši sāpīgi, ka diskvalifikācijas dēļ nevarēšu piedalīties izlasei ļoti svarīgā spēlē," izcēla Bārtulis. "Cerēsim, ka komandu tas neietekmēs, bet pret Dāniju būšu divtik gatavs vienībai palīdzēt. Galvu nenokāršu."

Latvijas un Norvēģijas izlašu cīņa notiks sestdien un sāksies plkst.13.15 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!