Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Filadelfijas "Flyers" otrdien no sava fārmkluba Amerikas Hokeja līgā (AHL) Adirondakas "Phantoms" tomēr neizsauca latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli.

Uz "Flyers" vienību kopumā izsaukti deviņi hokejisti, tomēr to skaitā nav Bārtuļa.

Līdz ar to noprotams, ka Bārtulis jau tuvākajā laikā varētu doties palīgā Latvijas valstsvienībai, kas šobrīd gatavojas pasaules čempionātam.

"Flyers" komanda pašlaik cīnās Stenlija kausa izcīņā, kur Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām atrodas vadībā ar 3-0 pret Pitsburgas "Penguins".

Kā ziņots, pats Bārtulis pirmdien atzina, ka ir gatavs palīdzēt Latvijas izlasei, tomēr viņam jāgaida "Flyers" kluba vadītāju lēmums.

"Ja mani atlaidīs, ar lielāko prieku braukšu uz Latvijas izlasi. Vienmēr esmu gribējis spēlēt valstsvienībā pasaules čempionātā," pirmdien portālam "diena.lv" atzina Bārtulis.

Latvijas izlasē Bārtulis pēdējo reizi spēlēja pirms diviem gadiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Bārtulis, cīnoties ar vairākiem savainojumiem, AHL regulārajā čempionātā šosezon laukumā devās 36 mačos, gūstot vienus vārtus, veicot desmit rezultatīvas piespēles un iekrājot neitrālu lietderības koeficientu.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!