Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis sagaida, ka arī mūsu trešajā spēlē šajā turnīrā, kas būs pret Zviedrijas komandu, pretinieks "nepiedāvās" ko citu kā iepriekšējie spēcīgie konkurenti Kanāda un Čehija.

"Saprotam, ka rīt mums ir nopietna spēle, jo zviedri izskatās ļoti labi, strādā pa visu laukumu," portālam "Delfi" saka treneris. "Sagaidu, ka būs presings jau no pirmajām minūtēm, kā tas bija gan spēlē ar čehiem, gan kanādiešiem. Nedomāju, ka zviedri mums piedāvās ko atšķirīgu. Mums jāiet uz šo spēli labi sagatavotiem - ja nebūsim pietiekami koncentrējušies, viss ātri beigsies."

Ir bažas par koncertēšanās trūkumu?
Domāju, ka nebūs, jo mēs pie tā speciāli strādājam, īpaši noskaņojam spēlētājus. Uzskatu, ka mačā ar čehiem bijām ļoti labi noskaņota komanda un vēl trešajā periodā spēlējām ļoti labi, pat neskatoties uz noraidījumiem.

Pret noraidījumiem - ar pātagu vai burkānu?
Kā lai jums pasaka... Puiši ir pieauguši, paši visu saprot. Runājam ar komandu par šiem neattaisnotajiem noraidījumiem. Mēģinām līdz viņiem tikt ar psiholoģiskiem paņēmieniem.

Pirmās trīs spēles mums šajā turnīrā ir pret "grandiem" - vai ceturtajā jutīsim atvieglojumu?
Nē, vieglu spēļu šajā čempionātā nebūs! Es jau iepriekš teicu, ka mums ļoti svarīgi bija ieslidoties, ieiet čempionāta ritmā, un tam es nevaru vēlēties labākus pretiniekus par tiem, kas mums ir pirmie - Kanāda, Čehija un Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!