Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis pēc otrā mača ar Francijas valstsvienību, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 0:1, atzina, ka viņa vadītā komanda ir spēlējusi ar pilnu atdevi un hokejistiem nav, ko pārmest.

"Spēles temps bija augstāks kā vakar, labi iesākām, taču nepietiekami apdraudējām pretinieku vārtus, kas ir mūsu galvenā problēma, pie kuras strādāsim," pēcspēles preses konferencē atzina Beļavskis. "Saprotams, ka spēle sastāv no sīkumiem, arī kļūdām, un pēc vienas šādas kļūdas zaudējām vārtus. Taču man nav, ko pārmest spēlētājiem, viņi cīnījās līdz galam. Arī abi vārtsargi nospēlēja stabili."

Runājot par Alesksandru Jerofejevu, kurš vienā no spēles epizodēm guva rokas savainojumu, Beļavskis atzina, ka esot jāgaida ārstu atzinums, vai uzbrucējs ir guvis traumu. Tas pats attiecas arī uz Indraši, par kura veselības stāvokli tiek gaidīts mediķu slēdziens.

Treneris vēl turpinās komandas veidošanu un arī pēc šīs spēles izlasi atstās vairāki spēlētāji. "Dažus no komandas atbrīvosim," sacīja Beļavskis. "Esam apskatījuši [tos spēlētājus], ko gribējām redzēt, taču savainoto dēļ vairāki no viņiem vēl paliks komandā."

Runājot par jaunajiem spēlētājiem kā Edgaru Kuldu un Bruno Zabi, Aleksandrs Beļavskis viņu sniegumu novērtēja atzinīgi. "Pirmajai spēlei nav slikti," viņš teica. "Ļāvām viņiem izmēģināt starptautisko hokeju, turklāt vairāki hokejisti trenējas jau trīs nedēļas, viņiem jādod atpūta."

Savus spēlētājus slavēja arī Francijas izlases treneris Deivids Hendersons. "Abas komandas demonstrēja ciešu spēli, labāku nekā vakar," viņš atzina. "Saviem spēlētājiem liku koncentrēties uz aizsardzību, ko viņi arī paveica. Arī vārtsargs aizvadīja ļoti labu spēli. Latvijas izlasei bija vairāki vārtu gūšanas momenti, bet Kristobala Uē spēle bija "līmenī". Tagad mums būs trīs brīvdienas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!