Foto: F64

Francijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta spēlē pret Latviju darbosies disciplinēti un uz pretuzbrukumiem, prognozē Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis.

Izšķirošajā mačā par neizkrišanu no pasaules čempionāta augstākās divīzijas Latvija plkst.17.15 sacentīsies ar Franciju. Ja Austrija duelī, kas sāksies plkst.13.15, neatņems punktus Kanādai, Latvijas izlasei, lai paliktu elites divīzijā, cīņā ar francūžiem pietiks ar vienu punktu.

Tādā gadījumā pa pieciem punktiem būs gan Austrijai, gan Francijai, gan Latvijai, taču, ņemot vērā savstarpējās spēles, sesto vietu grupā ieņems francūži, kuriem septītajā vietā sekos Latvijas hokejisti, bet elites divīziju nāksies pamest Austrijai.

Rīta treniņā pirms spēles Latvijas izlases sastāvā uz ledus bija 13 laukuma spēlētāji un divi vārtsargi. Sastāvā atgriezies bija arī Lauris Dārziņš, kurš iepriekš neliela savainojuma dēļ izlaida pirmdienas treniņu.

"Traģēdiju pagaidām netaisām. Vēlamies, lai puiši mierīgi gatavojas mačam. Visi lieliski saprot tā svarīgumu," pēc treniņa žurnālistiem pauda Beļavskis.

Sastāvā notikušas nelielas izmaiņas. Pirmajā maiņā pie Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta atgriezies Roberts Bukarts, trešajā būs Armands Bērziņš, Miks Indrašis un Kaspars Saulietis, bet ceturtajā spēlēs Rodrigo Ābols, Mārtiņš Cipulis un Gunārs Skvorcovs.

"Ceram, ka pirmā maiņa spēs ko paveikt vairākumā, jo klubu sezonas beigās Bukarts spēlēja kopā ar Rēdlihu," pauda treneris.

Kā zināms, aizsardzībā izlasei diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt Aleksandrs Jerofejevs, kura vietā spēlēs Māris Jass.

"Francija spēlēs aktīvi. Paredzu, ka mums priekšrocības rada tas, ka vakar nebija spēles. Viņi spēlēs ļoti disciplinēti un strādās uz pretuzbrukumiem," paredzēja Beļavskis. "Ja zaudēsim ripu, nepieciešams sagrupēties, lai nepieļautu šos pretuzbrukumus."

Pirms pēdējās spēļu dienas pasaules čempionāta A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešās spēlēs maksimāli iekrātajiem 18 punktiem ir Kanāda, bet no tās par diviem punktiem atpaliek Zviedrija, kamēr Čehijai 13 izcīnīti punkti. Tikmēr deviņi punkti ir Šveicei, bet septiņi punkti ir Vācijai, kam ar pieciem punktiem seko Austrija. Aiz tās ar četriem punktiem ir Latvija, bet trīs punktus iekrājusi Francija.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Par vienu no izkritušajām komandām jau kļuvusi Slovēnija, kas kārtējo reizi nespēja augstākajā divīzijā noturēties ilgāk par vienu gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!