Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Leonīda Beresņeva asistenti būs Ģirts Ankipāns un Kārlis Zirnis, laikrakstam "Latvijas Avīze" atzina pats valstsvienības vadītājs.

Latvijas Hokeja federācija jau pirms galvenā trenera nolīgšanas paziņoja, ka asistenti būs Viktors Ignatjevs un Zirni. Tomēr pēc Beresņeva apstiprināšanas valstsvienības trenera amatā kļuva skaidrs, ka Ignatjevs ar izlasi nestrādās.

"Ģirts ir KHL apritē un labā tonusā, lieliski viņu pazīstu un domāju, ka būs veiksmīga sadarbība. Kārlis jau vairākus gadus strādājis izlasē, zina spēlētājus, arī tos, kas spēlē Ziemeļamerikā. Neredzēju jēgu viņu mainīt. Izvēloties sev palīgus, gribēju, lai viņi ar izlases spēlētājiem pēdējos gados jau būtu strādājuši," "Latvijas Avīzei" skaidroja Beresņevs.

Savukārt ar vārtsargiem strādās Juris Klodāns, bet par spēlētāju fizisko sagatavotību rūpēsies Vilnis Klucis. Klodāns kopš 2013. gada strādājis ar Rīgas "Dinamo" vārtsargiem un bijis arī pēdējos divos pasaules čempionātos, kamēr Klucim ir liela pieredze gan "Dinamo", gan valstsvienībā, bet aizvadītās sezonas laikā Artis Ābols viņu uzaicināja uz Toljati "Lada".

Gatavošanos pasaules čempionātam izlase plāno uzsākt 21. martā un gatavošanās posma ietvaros tiks aizvadītas astoņas "Euro Hockey Challenge" tūres spēles - izbraukumā divas reizes tiekoties ar Dānijas un Šveices izlasēm, savukārt mājās - ar Baltkrieviju un Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!