Foto: F64

Latvijas hokeja izlases otrās pārbaudes spēles ar Vāciju otrajā un trešajā periodā spēlētāji atdevuši visus spēkus un galvenais treneris Leonīds Beresņevs cer, ka valstsvienība saglabās šādu komandas garu.

Kā zināms, sestdien Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros notikušajā noslēdzošajā mačā savā laukumā Latvijas izlase izcīnīja panākumu ar rezultātu 4:1 (0:1, 2:0, 2:0), kaut pirmajā trešdaļā vācieši izpildīja sešreiz vairāk metienus.

"Spēle bija vienā elpas vilcienā, man ļoti patika. Bija laba atdeve laukumā no abām komandām," pēc mača izteicās Beresņevs. "Pirmajā periodā spēle bija smagāka, bet pamainījām uzbrucēju trijniekus un nākamajās trešdaļās uzlabojām spēli, novedot to līdz uzvarai."

"Otrajā un trešajā periodā jutu, ka spēlētāji atdeva sevi visu un tas priecē. Cerams, ka saglabāsim šādu komandas garu, jo pasaules čempionātā bez vienota kolektīva būs lielas problēmas. Ja būs kolektīvs, būs arī iespējas," uzskata Beresņevs.

"Pretinieki spēlēja labas 60 minūtes. Latvijas uzvaras atslēga bija vārtsargs (Elvis Merzļikins). Lielisks sniegums viņa izpildījumā un bija grūti vārtsargu pārspēt," secināja Vācijas izlases galvenais treneris Marko Šturms. "Kopumā labi aizvadīta nedēļas nogale un Rīga ir lieliska pilsēta. Nevaru sagaidīt nākamo nedēļu, kad turpināsim darbu. Ceru, ka hokejisti mācīsies no šīs spēles."

Kā zināms, aizvadītajā mačā uzvarētājiem divus vārtus iemeta Miks Indrašis, kuram abas reizes rezultatīvi piespēlēja Gints Meija, bet pa reizei izcēlās Miķelis Rēdlihs un Andris Džeriņš, kuriem arī katram pa rezultatīvai piespēlei. Savukārt savus pirmos rezultativitātes punktus Latvijas izlasē ar piespēlēm šajā mačā nopelnīja Edgars Siksna un Renārs Demiters.

Tikmēr Latvijas izlases vārtos pārliecinoši darbojās Elvis Merzļikins, kaut vairākas reizes viņam arī palīdzēja veiksme.

Kā zināms, piektdien pirmajā abu komandu mačā Latvija piekāpās ar 3:4.

Zīmīgi, ka septembrī abas komandas Rīgā savā starpā tiksies arī olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases hokejisti aizvadītajā nedēļā "Arēnā Rīga" aizvadīja divas pārbaudes spēles EHC turnīrā pret Baltkrieviju, vispirms ciešot zaudējumu ar 1:3, bet tad emocijām bagātā mačā revanšējoties ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā.

Savukārt vēl pirms tam Latvijas izlase EHC divās spēlēs viesos ar 6:4 un 4:3 pārspēja Dāniju.

Noslēdzot gatavošanos čempionātam, Latvijas izlase nākamajā nedēļā izbraukumā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Šveici.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!