Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs savā trenera karjerā līdz šim nebija saskāries ar situāciju, ka viņam jāgaida, kad trešais vārtsargs paspēs saģērbties spēlei, pēcspēles preses konferencē atzina pats speciālists.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasei uzvarā pār Baltkrieviju divas reizes nācās veikt vārtsarga maiņu. Vispirms savainojumu guva Ivars Punnenovs, bet vēlāk Edgars Masaļskis par kautiņu tika noraidīts. No tribīnēm tika izsaukts Jānis Kalniņš, kurs desmit minūšu laikā paguva saģērbties un palīdzēja savai komandai izcīnīt uzvaru.

"Smaga spēle bija. Šajā spēlē hokejistiem vajadzēja parādīt visu – raksturu, vēlēšanos, pašatdevi un pārējo, un tas mani kā treneri ļoti priecē, jo mēs gatavojamies čempionātam. Šis divas spēles pret Baltkrieviju pagāja augstā līmenī. Esmu apmierināts ar komandas spēli. Gribētos vairāk fanus uz pēdējām divām spēlēm mājās, jo mēs spēlējam viņiem," preses konferencē teica Beresņevs.

"Punnenovs savainoja potīti, nepareizi pagrieza to. Es nemaz necentos ar Masaļski runāt. Kautiņš hokeja spēlē arī ir rakstura pārbaude. Viss, kas notika, ir uz tiesnešu atbildību, jo viņu lēmumi situācijai laukumā lika nonākt līdz tādam kautiņam. Es nekritizēju, taču šoreiz situācija izvērtās šāda," turpināja treneris

Pēc Masaļska noraidījuma Latvijas izlases galvenajam trenerim nekas cits neatlika kā gaidīt trešo vārtsargu. "Manā trenera karjerā tā gadījās pirmo reizi. Labi, ka noteikumi to atļauj," sacīja Beresņevs.

"Abi "goli" bija diezgan nevajadzīgi, pēc mazām kļūdām. Pretinieki izspēlēja kombinācijas, pieļāvām mazas kļūdiņas. Arī vakar viņi mūs sodīja par mazām kļūdām," turpināja speciālists.

"Gatavošanās process pasaules čempionātam ir sarežģīts. Realizācijai vajadzētu būt labākai, bet pagaidīsim. Mums vēl ir laiks. Vairākums ir ļoti svarīgs un trenēsimies. Šodien vairākums bija labāks, lai gan neiesitām. Pretiniekus vairākumā turējām sasprindzinājumā, varbūt pēc tam arī iemetīsim vārtus," stāstīja Beresņevs.

Kā atzina Beresņevs, Gunāram Skvorcovam un Gintam Meijam ir nelielas traumas, nopietnāks savainojums ir Aleksandram Jerofejam, par kuru skaidrība varētu būt pēc nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!