Foto: LETA

Latvijas izlase pasaules čempionāta zaudētā spēlē trešdien pret Šveici nav bijusi sliktāka par pretiniekiem, taču mača beigās pieļauta rupja kļūda, kā arī veiksmes trūkums nav ļāvis izcīnīt uzvaru, pēc mača žurnālistiem sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs.

Jau ziņots, ka dramatiskā spēlē, kurā Latvijas hokejisti spēja atspēlēties no 0:3, izšķirošie vārti tika ielaisti 89 minūtes pirms pamatlaika beigām, Latvijai piedzīvojot zaudējumu ar 4:5 (0:0, 3:3, 1:2). Beresņeva vadītajai komandai šī bija ceturtā neveiksme tikpat spēlēs, kas krasi samazināja izredzes iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

"Beigās pieļāvām kļūdu, lielu kļūdu, taču es pats nevaru iziet laukumā un izdarīt to, kas jāizdara. Līdzīgi bija arī pret Čehiju, taču šeit mums muguru pagrieza arī veiksme," Latvijas žurnālistiem sacīja Beresņevs.

Viņš gan uzsvēra, ka komanda cīnījusies, parādījusi raksturu un spēles gaitā atspēlējusies. "Ne visi spēli sāka tā, kā vajadzētu, taču pēc tam, kad tiesneši ieskaitīja trešos vārtus, kurus, manuprāt, nedrīkstēja skaitīt, parādījās vairāk enerģijas, sākām vēl ciešāk aizsardzībā un spējām izlīdzināt rezultātu. Šis bija ļoti smags mačs, taču domāju, ka tagad visi vēl vairāk saliedēsies, jo arī šodien es jutu, ka laukumā bija komanda. Protams, šobrīd ir grūti, taču mūs gaida vēl trīs mači, ir jāsaņemas un jādodas tālāk," Beresņevs atgādināja, ka Latvijas izlasei čempionāts vēl nav beidzies.

Latvijas izlases stūres vīrs vēlreiz uzsvēra, ka trešā šveiciešu ripa nebija jāskaita, taču tiesneši lēmuši citādi.

"Tur bija tīra, apzināta kustība ar kāju uz vārtiem. Vārti netika gūti pēc noteikumiem. Patīkami, ka puiši tobrīd nenolaida rokas, bet spēja atspēlēties. Kāpēc veicām izmaiņas sastāvos? Tas ir mūsu, treneru, darbs, un, ja reiz atspēlējāmies, tad rīkojāmies pareizi. Diemžēl man nav atbildes, kāpēc sākuma virknējumiem spēle neiet. Tā dažreiz notiek, jo, saliekot maiņu, var darīt daudz ko, bet spēle neaiziet. Šobrīd ir nepatīkama iekšēja sajūta, taču šauties es negrasos, jo šī jau nebija mūsu pēdējā spēle. Dzīve turpinās, un mums jāstrādā tālāk," sacīja treneris.

Viņš arī atgādināja, ka Latvijas izlase zaudējusi komandai, kura pasaules rangā ir labāko astotniekā. "Nevajag aizmirst, kam mēs zaudējām, - Šveice ir laba komanda. Mēs ar viņiem cīnījāmies kā ar līdzīgiem, tikai beigās mums nepaveicās," atkārtojās treneris.

Beresņevs vēl nevarēja atbildēt, cik nopietns savainojums ir divus vārtus guvušajam Miķelim Rēdliham, kurš trešā perioda vidū laukumu pameta. "Viņam sāp kāja, bet, cik tas ir nopietni, visticamāk, būs zināms rīt. Šobrīd es nezinu, cik tas ir nopietni."

Tāpat viņam ne reizi nav ienākusi doma spēles gaitā mainīt vārtsargu Edgaru Masaļski. "Viņš pie rezultāta 0:3 ļāva mums saglabāt cerības un turēja mūs spēlē. Ne jau vārtsargs ir vainojams pie tā, ka zaudējām. Starp citu, pārbaudes spēlē Šveicē mēs vārtsargu nomainījām, un toreiz tas nenostrādāja, tāpēc tagad pat tādu domu nepieļāvu," norādīja Beresņevs.

Tikmēr Šveices izlases galvenais treneris Patriks Fišers arī sacīja, ka viņa vadītajai komandai mača beigās uzsmaidījusi veiksme. "Tas bija veiksmīgs un labs metiens, kurš izšķīra spēles likteni. Izcīnījām svarīgus trīs punktus. Sākums bija labs, panācām 3:0, taču Latvija ar labu skaitlisko vairākumu spēja atgriezties spēlē un panākt izlīdzinājumu. Pirms pēdējā perioda puišiem teicu, lai iet un izdara savu darbu, tāpēc lepojos ar viņiem, ka beigās panācām uzvaru," apmierināts bija 40 gadus vecais speciālists, kuram šis ir debijas pasaules čempionāts izlases vadībā.

$duelID=313;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Jau ziņots, ka Latvijas izlase šo čempionātu sāka atzīstami, trīs mačos pret spēcīgiem pretiniekiem gūstot divus punktus. Turnīra pirmajā mačā ar 1:2 papildlaikā tika piedzīvota neveiksme pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai. Savukārt pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā.

Tikmēr 2013.gada pasaules čempionāta sudraba medaļniecei Šveicei šī turnīra sākums bijis grūts. Vispirms tā pirmajā mačā ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Kazahstānai, bet pēc tam ar 3:4 pagarinājumā atzina arī Norvēģijas pārākumu. Visbeidzot otrdien šveicieši izglābās no zaudējuma pret Dāniju, ko papildlaikā izdevās pieveikt ar 3:2.

A apakšgrupā līdere ar trīs spēlēs iegūtiem astoņiem punktiem ir Čehija, bet tai ar septiņiem punktiem četros mačos seko Šveice. Trešā ar sešiem punktiem trīs cīņās ir Krievija, bet tālāk ar pieciem punktiem ir Zviedrija un Norvēģija, kamēr četri punkti ir Dānijai. Tikmēr astoņu komandu tabulu ar diviem punktiem noslēdz Kazahstāna un Latvija.

Turpinājumā Latvijas izlase piektdien un sestdien samēros spēkus ar Dāniju un Kazahstānu, bet grupu turnīra noslēgumā nākamajā otrdienā spēlēs pret Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!