Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs pēc valstsvienības uzvaras 2012.gada pasaules čempionātā uzsvēra, ka panākums ir veltīts Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai, kas gāja bojā aviokatastrofā pērnā gada septembrī.

"Uzskatu, ka komanda visu turnīru aizvadīja ļoti labā līmenī un stabili. Katra spēle gan mums, gan skatītājiem bija interesanta. Visa komanda nospēlēja ļoti lieliski," pēc mača teica krievu treneris. "Mēs nopietni gatavojāmies finālam, jo sapratām, ka jāsper tikai viens solis. Slovākija ļoti cienījami spēlēja finālā. Viņi taču pirms tam uzvarēja gan kanādiešus, gan čehus, tāpēc vajadzēja gatavoties nopietni."

"Esmu pateicīgs puišiem, ka viņi nopietni sagatavojās visam čempionātam un parādīja teicamu sniegumu. Protams, ka esmu priecīgs. Man tas ir pirmais pasaules čempionāts, un ar uzvaru. Es vairāk esmu priecīgs par puišiem, par visu komandu," prieku neslēpa Biļaļetdinovs. "Mēs šo uzvaru veltam "Lokomotiv". Un tas ir pareizi, jo tā bija lieliska komanda, kurā bija lieliski hokejisti – kā mūsu, tā ārzemnieki."


Runājot par visu turnīru kopumā, Biļaļetdinovs izcēla ceturtdaļfināla spēli pret Norvēģiju, kuras sākumā Krievijas hokejisti esot nervozējuši, jo tā bija pirmā "play off" cīņa.

Tikmēr viens no Krievijas izlases līderiem Aleksandrs Ovečkins uzsvēra Biļaļetdinova lomu uzvarā. "Treneris mums ir ļoti svarīgs. Visa atmosfēra, visa spēles sistēma – tā jau nāk no viņa. Katrs komandā saprata, kas jāizdara, lai uzvarētu. Biļaļetdinovs visiem patīk un visi spēlē no sirds. Viņš šobrīd ir labākais treneris Krievijā. Esmu lepns, kas varu pie viņa spēlēt."

Atgādinām, ka svētdien pasaules čempionāta finālā Krievija ar 6:2 uzvarēja Slovākiju un trešo reizi pēdējo piecu gadu laikā kļuva par čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!