Foto: LETA
Zviedrijas hokeja valstsvienībai pašlaik notiekošajā pasaules čempionātā palīdzēs arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Niklass Bekstrēms.

24 gadus vecais Bekstrēms jau ir ieradies Stokholmā. Iespējams, ka uzbrucējs laukumā dosies jau otrdien paredzētajā apakšgrupu sacensību pēdējā mačā pret Latvijas izlasi.

NHL regulārajā čempionātā šosezon Bekstrēms piedalījās 42 spēlēs, kurās izcēlās ar 14 gūtajiem vārtiem un 30 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt 13 Stenlija kausa mačos zviedra kontā bija divi vārti un sešas rezultatīvas piespēles.

Pēc Bekstrēma pievienošanās Zviedrijas izlases sastāvam vēl var piesaistīt vienu vārtsargu.

Kā ziņots, "Capitals" komanda Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sērijā ar 3-4 zaudēja Ņujorkas "Rangers".

Stokholmas apakšgrupas kopvērtējumā šobrīd Krievijas kontā ir 21 punkts septiņās spēlēs un tai sešus punktus zaudē Zviedrija. Šīs abas komandas jau garantējušas pirmo un otro vietu noslēguma kopvērtējumā. Trešā ar 11 punktiem sešās spēlēs ir Čehija, no tās tikai par punktu atpaliek Norvēģija, bet pa sešiem punktiem izcīnījušas Latvijas un Vācijas izlases. Dānija iekrājusi četrus punktus, bet Itālija septiņos mačos tika pie diviem punktiem.

Neatkarīgi no spēles ar Zviedriju iznākuma, Latvijas valstsvienība jau ir zaudējusi visas izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!