Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pasaules hokeja čempionāta B apakšgrupas spēlē Bratislavā sestdien Čehijas izlase ar rezultātu 7:2 (3:1, 2:0, 2:1) sagrāva Norvēģiju un izcīnīja otro uzvaru.

Čehijas hokejisti maču iesāka ļoti apņēmīgi un jau trešajā minūtē izvirzījās vadībā, kad ar tālu metienu izcēlās Filips Hroneks. Četras minūtes vēlāk Hroneks no distances vēlreiz meta precīzi, šoreiz trāpot vārtu augšējā stūrī, taču perioda vidū Tobiass Lindstrēms vairākumā guva vārtus norvēģiem. Mihaels Frolīks 16. minūtē mazākumā atjaunoja divu vārtu pārsvaru Čehijai, bet otrajā periodā viņš vairākumā panāca jau 4:1.

34. minūtē Mihals Ržepīks noslēdza lielisku uzbrukumu un guva piektos vārtus Čehijas izlasei, bet Sondre Olsens vārtu priekšā mainīja ripas lidojuma virzienu un deficītu samazināja līdz 2:5. Taču čehi četru minūšu laikā guva divus vārtus, izceļoties Filipam Hitilam un Dominikam Kubalikam.

Čehijas izlase šajā mačā pa pretinieku vārtiem meta 42 reizes, bet norvēģi atbildēja ar 24 metieniem. Norvēģijas izlases vārtos šajā mačā stājās Henriks Haukelands, bet viņš tika nomainīts pret Henriku Holmu pēc septītā gola.

Līdz ar to Čehija B grupā pēc divām spēlēm ir līderpozīcijā ar maksimāli iegūtajiem sešiem punktiem. Norvēģi tikmēr piedzīvojuši divus zaudējumus.

$duelID=1199;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!