Čehijas hokeja izlase pasaules čempionātā Rīgā sestdien, 29. maijā, A grupas spēlē ar 6:1 (1:0, 3:1, 2:0) pārliecinoši pieveica Lielbritāniju, turpinot ceļu pretī ceturtdaļfinālam.

Čehijas izlase turnīru Rīgā sāka ar diviem zaudējumiem, bet tagad trešā uzvara pēc kārtas ļauj čehiem jau lūkoties pēc vietas ceturtdaļfinālā. Čehiem grupu turnīrā palikušas spēles pret Dāniju un Slovākiju, bet situācija A grupas kopvērtējumā šobrīd ir tik samudžināta un cīņa par četrām ceļazīmēm uz ceturtdaļfinālu būs spraiga.

Čehijas izlasei spēle pret britiem problēmas neradīja, lai gan briti uzvarēja Baltkrieviju, kuru čehi spēja pieveikt vien pagarinājumā. Čehijas hokejisti pirmajā periodā raidīja 18 no visā spēlē izdarītajiem 46 metieniem, tomēr tikai reizi spēja dabūt melno kaučuku pretinieku vārtos. Otrajā periodā Čehija panāca 4:0 un drošo pārsvaru saglabāja līdz pat mača beigām.

Čehijas labā divus vārtus guva Libors Sulaks, bet pa vieniem Lukašs Kloks, Filips Hroneks, Filips Čitils un Radans Lencs. Lielbritānijas izlases rindās izcēlās Metjū Maijerss, vārtus gūstot vairākumā.

$duelID=1381;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!