Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pirmos punktus un pirmo uzvaru Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā pirmdien, 24. maijā, izcīnīja Čehijas hokeja izlase, kas tikai pagarinājumā ar 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 1:0) pieveica Baltkrievijas valstsvienību.

Čehijai tagad trīs spēlēs A grupas kopvērtējumā ir divi punkti, un čehiem priekšā stāv vēl smaga cīņa par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Baltkrievijas komandai trīs spēlēs ir četri punkti.

Čehijas izlasei spēles lielāko daļu bija pārsvars, bet baltkrievi prasmīgi izmantoja savas iespējas. Otrā perioda sestajā minūtē čehu centienus apklusināja Jegors Šarangovičs, panākot 1:0 Baltkrievijas labā, bet otrās trešdaļas vidū četru minūšu laikā Jans Kovāržs un Filips Sadina panāca 2:1 jau čehu labā. Trešajā periodā Čehija neizmantoja savu pārsvaru metienos, bet Baltkrievija pēc uzplaiksnījuma uzbrukumā izlīdzināja rezultātu – teicams metiens padevās Vladislavam Jerjomenko.

Pagarinājumā jau ar pirmajām sekundēm abas komandas izveidoja bīstamus momentus, bet sekmīgāki bija čehi. Baltkrievijas uzbrukumu atvairīja čehu vārtsargs Simons Hrubecs, pēc kā Robins Hanzls uzreiz vienatnē pret baltkrievu vārtiem nosūtīja Dominiku Kubaliku – čehu uzbrucējs savu iespēju izmantoja.

Baltkrievija pēc vienas dienas atpūtas trešdien spēlēs pret Lielbritāniju, bet čehiem pēc divām brīvdienām būs spēle pret Zviedriju, kas pagaidām Rīgā arī ir bez punktiem.

$duelID=1345;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!