Čehijas hokeja izlase pirmdien pasaules hokeja čempionāta A grupas spēlē Olimpiskajā sporta centrā ar rezultātu 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Dānijas izlasi, tādējādi turpinot cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Šis rezultāts Dānijai atņem pat teorētiskas izredzes iekļūt turnīra nākamajā kārtā.

Spēles ceturtajā minūtē vairākumā Niklass Jensens izvirzīja vadībā Dāniju, un Čehijas izlase vairāk nekā 40 minūtes nespēja rezultātu izlīdzināt. Pārsvars laukumā čehiem bija ievērojams, taču dāņu aizsardzība bija ļoti augstā līmenī. Tikai spēles 46. minūtē pēc skaistas izspēles Dominiks Kubalīks raidīja ripu tukšajā vārtu stūrī.

Lai arī cik ļoti čehi centās, pamatlaikā uzraut uzvaru neizdevās. Tad pagarinājumā čehi guva vārtus vairākumā, tomēr Dānijas video tiesneši pamanīja, ka uzbrukuma sākumā Kubalīks bija minimālā aizmugures stāvoklī. Pēc video atkārtojuma noskatīšanās tiesneši vārtus neieskaitīja.

Mačs turpinājās ar pēcspēles metieniem, kuros čehi bija veiksmīgāki. Čehi realizēja visus "bullīšus", bet uzvaras vārtus guva Filips Hitīls.

Čehijas izlase pēc sešām nospēlētām spēlēm A grupas kopvērtējumā ar desmit punktiem ieņem ceturto vietu. Čehijai šo pozīciju var atņemt Zviedrija, kas šovakar spēlēs ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu. Tā Zviedrijai būs pēdējā spēle turnīrā, bet Čehiju pirmdien gaida duelis ar grupas līderi Slovākiju.

Čehija – Dānija 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0).
Vārtu guvēji: Dominiks Kubalīks (45:23 min., 1:1), Filips Hitīls (pēcspēles metienos) - Niklass Jensens (3:41 min., 0:1, vair.)
Metieni pa vārtiem: 38 (13+13+6+6) - 13 (6+3+3+1)
Soda minūtes: 4 - 8

$duelID=1401;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!