Foto: AFP/Scanpix
2013.gada pasaules hokeja čempionāta spēlē svētdien Čehijas valstsvienība ar rezultātu 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) piekāpās Kanādas izlasei, sarežģījot sev iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā.

Čehijas izlasei tagad jācer, ka svētdien Norvēģija zaudēs Šveicei. Gadījumā, ja norvēģi zaudēs, tad otrdien notiks izšķirošā spēle par ceturtdaļfinālu starp Čehiju un Norvēģiju. Ja Norvēģija pārspēs Šveici, tad Čehija iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā zaudēs jau svētdien.

Aizvadītajā cīņā Kanāda 12.minūtē izvirzījās vadībā, kad pēc Ērika Stāla metiena ripas lidojuma virzienu mainīja Veins Simonds, tomēr divas minūtes pirms trešdaļas beigām Petrs Koukals rezultātu izlīdzināja. Otrajā periodā ritēja līdzīga spēkošanās, bet tad kanādietis Lūks Šens saņēma 5+20 minūšu noraidījumu par pretinieka grūšanu apmalē. Piecu minūšu vairākumu čehiem izjauca Martina Hanzala noraidījums, bet atlikušajā perioda laikā rezultāts tā arī nemainījās.


Kanādas izlases labā 47.minūtē vārtus, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie, guva Džefs Skiners, kurš izcēlās ar skaitu solo gājienu. Arī mača atlikušajās minūtēs pārsvars piederēja Kanādai, un Čehijai nebija reālu iespēju atspēlēties.

Stokholmas apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Kanāda, bet 14 punkti piecos mačos ir Šveicei. Trešā ar 12 punktiem ir Zviedrija, kas jau aizvadījusi sešas spēles, ceturtā ar deviņiem punktiem piecos mačos ir Norvēģija, Čehijai šobrīd ir astoņi punkti sešās spēlēs, bet sesto un septīto vietu ar trim punktiem ieņem Baltkrievija un Dānija. Slovēnija tikusi pie viena punkta un ir pēdējā, astotajā vietā.

$d_id=105; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!