Foto: AP/Scanpix
Kā pēdējā pasaules hokeja čempionāta pusfinālā ceturtdien iekļuva Čehijas izlase, kas ceturtdaļfinālā ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) pārspēja turnīra mājinieci Zviedriju.

Pusfinālā Čehija spēkosies ar Slovākijas izlasi, kas ceturtdaļfinālā sensacionāli ar 4:3 pārspēja Kanādu.

Čehijas izlasi pusfinālā ieveda uzbrucēja Milana Mihaleka pēdējā minūtē gūtie vārti, kad viņš uzbrukuma zonā pretiniekam atņēma ripu un aukstasinīgi raidīja to vārtos.


Spēli abas komandas iesāka piesardzīgi, bet pēc pāris minūtēm iniciatīvu savās rokās pārņēma Zviedrijas izlase, kas astotajā minūtē pēc Luī Ēriksona metiena izvirzījās vadībā. Jau nākamajā uzbrukumā Zviedrijai bija iespēja rezultāta pārsvaru dubultot, taču Daniels Alfredsons uzmeta virsū vārtsargam. Spēles gaitai izlīdzinoties, Čehija 12.minūtē panāca 1:1, kad Jakubs Nakladals vārtu priekšā ar piespēli atrada Petru Nedvedu. Piecas minūtes vēlāk Jirži Novotnijs ar rezultatīvu metienu izvirzīja vadībā Čehiju, bet pirmajā trešdaļā rezultāts vairs nemainījās.

Otrās trešdaļas pirmajās minūtēs abām komandām bija iespējas gūt vārtus, bet perioda 11.minūtē Martins Erats Čehijai panāca divu vārtu pārsvaru. Tomēr otrās trešdaļas noslēgumā Henriks Zetebergs uzņēmās iniciatīvu, no laukuma stūra izslidoja vārtu priekšā un ar atkārtotu metienu ieraida ripu vārtos. Savukārt trešā perioda 45.sekundē Jonatans Ēriksons ar tālu raidījumu rezultātu izlīdzināja. Čehija uzvaru izrāva pusminūti pirms pamatlaika beigām, kad Milans Mihaleks uzbrukuma zonā aiz vārtiem atņēma ripu Danielam Alfredsonam, izslidoja vārtu priekšā un meta augšējā stūrī, izraujot savai komandai vienu pusfinālā.

Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='cehija'; $t2='zviedrija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!