Foto: AFP/Scanpix
Čehijas hokeja izlase šāgada pasaules čempionātā izcīnījusi vēl vienu "sauso" uzvaru, ceturtdien, 12. maijā, A grupas spēlē ar 7:0 (3:0, 4:0, 0:0) pieveicot Norvēģijas valstsvienību.

Jau no paša spēles sākuma Čehijas izlase sāka dominēt, bet vārtus viņi metodiski un pamazām, pēc skaistām izspēlēm, - pirmoreiz Norvēģijas izlases vārtsargs Larss Voldens tika pārspēts sestajā minūtē, tad - perioda vidū un trešos vārtus čehi guva jau "ģērbtuvēs" - 15 sekundes pirms trešdaļas beigām.

Otrajā trešdaļā Norvēģijas izlase tika sagrauta absolūti - četri bezatbildes vārti. Pēc piektajiem ielaistajiem vārtiem Larsu Voldenu Norvēģijas izlases treneris Rojs Johansens nolēma nomainīt pret Larsu Haugenu. Viņš "sausā" aizvadīja sešas spēles minūtes, iekams tika pārspēts.


$duelID=323;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

No vārtu guvējiem tikai Lukašam Kašparam izdevās vairāk kā vienu reizi pārspēt Norvēģijas vārtu vīrus, viņam divi "goli", un Kašpars tika arī atzīts par labāko spēlētāju Čehijas izlasē šai mačā.

Trešajā periodā komandas jau aizvadīja pieklājīgu un rāmu spēli, necenšoties mainīt rezultātu, kas ievērojami nācapar labu čehu vārtsarga Dominika Furha statistikai - viņš šajā pasaules čempionātā vienīgais ir aizvadījis divas sausās spēles, atvairot 100% metienu. Kā zināms, pirmā bija uzvara ar 3:0 pār Krieviju. Spēlē, kurā čehi tikās ar Latviju un un ielaida trīs ripas, vārtos stāvēja Pāvels Francūzs.

Plašāku ceturtdienas spēļu aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraidē!

Pēc šīs uzvaras Čehija nostiprinājusies A grupas kopvērtējuma galvgalī, bet Norvēģija pagaidām saglabā piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!