Foto: Reuters/Scanpix
Čehijas hokeja izlase sestdien savās mājās Eirotūres noslēdzošā posma spēlē ar 8:4 (1:2, 3:1, 4:1) sagrāva Zviedriju, kārtu pirms turnīra noslēguma nodrošinot sev uzvaru.

Čehijas izlasē divus vārtus guva Radims Šimeks, bet četras rezultatīvas piespēles atdeva Jakubs Vorāčeks, kamēr pretiniekiem Jons Klinberjs iemeta vienu ripu un atdeva divas piespēles.

Mājinieki spēles 29. minūtē zaudēja ar 1:3, taču tad septiņu minūšu laikā iemeta trīs ripas, izvirzoties vadībā. Vēl cīņas 55. minūtē zviedri spēja samazināt starpību līdz minimumam 4:5, bet pēc tam ielaida trīs ripas un cieta graujošu neveiksmi.

Tikmēr citā spēlē Somija sīvā cīņā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krievijas izlasi.

Vienīgos vārtus spēles 50. minūtē guva Valteri Filpula, bet somu vārtsargs Jūnass Korpisalo atvairīja 33 metienus, kamēr krieviem Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 15 no 16 metieniem.

Zviedrija un Krievija būs Latvijas izlases pretinieces pasaules čempionātā.

Čehi izcīnīja otro uzvaru divos mačos, jo ceturtdien ar 3:2 uzvarēja Somiju. Pirms pēdējās kārtas šajā Eirotūres posmā Čehijai ir seši, Somijai trīs, Zviedrijai divi, bet Krievijai viens punkts.

Eirotūres pēdējais posms visām četrām komandām kalpo kā pēdējā sagatavošanās pirms pasaules čempionāta, kas 5.maijā sāksies Ķelnē un Parīzē.

Novembrī Eirotūres sezonas pirmajā etapā Somijā uzvarēja Krievija, decembrī Krievijā notikušajā posmā labākā bija Zviedrija un mājinieki piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, bet februārī Zviedrijā krievi atkal triumfēja visos trijos mačos un garantēja pirmo vietu arī kopvērtējumā.

Kopvērtējumā pēc 11 kārtām Krievijai ir 25 punkti, pie 18 punktiem tikusi Čehija, 12 punkti ir Somijai, bet 11 punkti Zviedrijai.

Krievijas izlase Eirotūrē triumfēja pirmoreiz kopš 2013. gada.

Iepriekšējā sezonā par Eirotūres uzvarētājiem kļuva Zviedrija, kam sekoja Somija un Čehija, kamēr Krievija palika pēdējā.

Tāpat šī posma punkti iet arī Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīra (EHC) ietvaros, kur sestdien Slovākijas izlase, kas arī būs Latvijas pretiniece Ķelnē, viesos ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Norvēģiju. Slovākiem vārtus guva Tomāšs Matušeks, Tomāšs Zigo un Mihels Miklīks, bet vārtos nepārspēts palika Jūliss Hudāčeks, kurš atvairīja 18 metienus.

Slovāki norvēģus ar 3:2 uzvarēja ar piektdien.

EHC kopvērtējumā ar 19 punktiem astoņos mačos vadībā ir Šveice, 15 punkti ir Slovākijai, bet ar 14, 13 un 12 punktiem seko attiecīgi Čehija, Somija un Zviedrija.

Tikmēr Latvija ar astoņiem punktiem sešos mačos atrodama septītajā pozīcijā. Tās noslēdzošās cīņas svētdien un pirmdien būs pret Vāciju.

Maijā gaidāmajā pasaules čempionātā A apakšgrupā Latvijas izlase Ķelnē tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju. Savukārt B grupā Parīzē savā starpā spēkosies Kanāda, Somija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Norvēģija, Francija un Slovēnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!