Foto: IIHF
Čehijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē izcīnīja bronzas medaļas 2022.gada pasaules čempionātā, pēc desmit gadu pārtraukuma tiekot pie godalgām. Cīņā par bronzu Čehija atspēlējās un ar rezultātu 8:4 (1:3, 1:0, 6:1) uzvarēja ASV.

Amerikāņus spēles pirmā perioda vidū vadībā izvirzīja Kārsons Kūlmans, kurš pie vārtiem bija pirmais pie atlēkušās ripas, bet 13.minūtē vairākumu realizēja Edams Godets, kurš izpildīja precīzu metienu pretī vārtiem - 2:0. Trīs minūtes vēlāk Jiržī Černohs pēc čehu izcīnītas ripas pie apmales bija nekļūdīgs pretī vārtiem, bet 13 sekundes pirms došanās pārtraukumā Kūlmans mazākumā atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Pēc pirmā perioda Čehijas izlases vārtos Karolu Vejmelku nomainīja Mareks Langhamers, kurš turpmākajās 38 minūtēs bija nepārspēts. Otrā perioda 13.minūtē cauri burzmai vārtu priekšā 2:3 panāca Jiržī Smejkals, bet trešās trešdaļas 51.sekundē Davids Pastrņāks ar metienu no kreisās puses izlīdzināja rezultātu.

Pēc pusotras minūtes Romans Červenka pēc uzvarēta iemetiena izpildīja metienu no distances, jau izvirzot vadībā čehus. Vēl pēc 68 sekundēm Pastrņāks pretī vārtiem pielika nūju Mihāla Jordāna piespēlētai ripai un panāca jau 5:3 Čehijas izlases labā. Čehi vadībā nostiprinājās 15.minūtē, kad Davids Kempfs mazākumā pielaboja metienu pēc komandas biedra izgājiena pret vārtsargu.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas divas minūtes, Kempfs raidīja ripu tukšos vārtos un panāca 7:3, bet pusminūti vēlāk Tomā Bordelo vienus vārtus atguva. Rezultatīvā spēle turpinājās un 37 sekundes pirms finālsvilpes Pastrņāks nokārtoja sev "hat-trick", gūstot vārtus vairākumā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!