Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ar pārliecinošu uzvaru 2022. gada pasaules čempionātu augstākajā divīzijā sestdien, 14. maijā, sāka Čehijas hokeja izlase, kas ar 5:1 (0:0, 2:0, 3:1) pieveica Lielbritānijas valstsvienību.

Lai gan čehu pārsvars spēles otrajā daļā nebija apšaubāms un uzvarētāji pārliecinoši bija labāki metienu skaita ziņā (34-18), panākums nenāca tik viegli. Spēles sākumā daudz agresīvāk spēlēja Lielbritānijas hokejisti, kuri izveidoja vairākus bīstamus momentus.

Pirmajā periodā vārti tā arī netika gūti, bet arī otrais periods neļāva čehiem justies diez ko droši. Spēles 28. minūtē Matejs Blumels beidzot pārspēja britu vārtsargu Benu Baunsu, bet pēc piecām minūtēm pieredzējušais Romāns Červenka nerealizēja "bullīti" un neizmantoja lielisku iespēju palielināt čehu pārsvaru: izgājienā ripa trāpīja pa abiem vārtu stabiem, tad atsitās pret Baunsa slidu un apstājās uz vārtu līnijas.

Čehija gan nenokāra galvu un pēc deviņām sekundēm panāca 2:0, ripu vārtos ievirzot Jakubam Flekam. Pēdējā trešdaļā čehi jau "palielināja apgriezienus", pēc Davida Jiričeka, Jirži Černoha un Blumela metieniem panākot 5:0. Spēles izskaņā britu centība atmaksājās, izglābjoties no "sausā" zaudējuma – čehu vārtsargu Lukašu Dostalu izgājienā pārspēja Bens Leiks.

Pasaules čempionāta turpinājumā Tamperes jeb Latvijas izlases grupā svētdien, 15. maijā, Čehija tiksies ar Zviedriju, bet Lielbritānijai svētdien cīņa pret Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!