Foto: AFP/Scanpix
2017. gada pasaules hokeja čempionāta Parīzes apakšgrupas piektās kārtas spēlē Čehijas valstsvienība ar rezultātu 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) pārspēja Slovēnijas izlasi, pietuvojoties turnīra ceturtdaļfinālam. Savukārt Slovēnijas izlase oficiāli zaudēja pat teorētiskas izredzes iekļūt turnīra nākamajā kārtā.

Čehijas hokejisti spēli iesāka ļoti aktīvi un ātri tika pie iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā. Čehi, spēlējot ar viena spēlētāja pārsvaru, jau trešajā minūtē guva vārtus, kad precīzi meta Mihals Ržepīks. Pēc tam vēlreiz Čehijai izdevās realizēt vairākumu, taču bija amizanta situācija, jo vienā divu minūšu vairākumā izdevās gūt divus vārtus. Vispirms pēc teicamas Davida Pastrņaka piespēles Romāns Horāks izdarīja precīzu metienu, bet ripa trāpīja pa vārtos ievietoto kameru un izlēca laukumā. Tiesneši nefiksēja "golu", un čehi turpināja uzbrukt. Tad pēc ļoti līdzīgas izspēles precīzi meta Mihals Ržepīks. Pēc otrā vārtu guvuma tiesneši devās pārbaudīt, vai Horāka "golu" vajadzēja ieskaitīt. Atkārtojumā bija redzams, ka Horāks guva vārtus, līdz ar to Ržepīka vārtu guvumu neieskaitīja, un sekretariāts atgrieza laiku atpakaļ. Lai vai kā, čehi bija divu vārtu vadībā.

Drīz rezultāts kļuva 3:0, kad Radko Gudass uzmeta pa vārtiem, slovēņu vārtsargs atsita ripu, un Romāns Horāks guva savus otros vārtus. Otrā perioda sākumā Čehijas izlases spēlētāji ilgu laiku iespieda slovēņu maiņu savā zonā un nokausēja viņus. Tad 23. minūtē Mihals Kempnijs piespēlēja brīvajam Petram Vranam uz vārtu priekšu, kurš meistarīgi atspēlēja atpakaļ Kempnijam, un viņš meta tukšos vārtos no pašas priekšas.

Turpinājumā spēles gaita norimās, un metienu pa vārtiem bija gaužām maz. Trešā perioda piektajā minūtē Miha Verličs sodīja iemigušo čehu aizsardzību un guva goda vārtus Slovēnijai, taču spēle noslēdzās ar četru vārtu pārsvaru Čehijas labā, jo lieliski izgājienu pret vārtsargu realizēja Romāns Červenka.

Čehijas izlase ar desmit punktiem piecās spēlēs ierindojas otrajā vietā Parīzes grupas kopvērtējumā, atpaliekot vien no Kanādas, kurai ir 12 punkti četrās spēlēs. Slovēnija ar vienu punktu apsteidz tikai Baltkrieviju.

$duelID=639;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!