Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Čehijas izlase savā noslēdzošajā Pasaules hokeja čempionāta B grupas spēlē Bratislavā otrdien ar rezultātu 5:4 (1:1, 3:1, 1:2) pārspēja Šveices valstsvienību.

Jau mača trešajā minūtē Šveices izlases spēlētājs Lukass Friks apsteidza savu sedzēju un nonāca pilnīgi viens pats labā metiena pozīcijā, un pēc Lino Marčini piespēles viņš trāpīja ļoti precīzi. 10 minūtes vēlāk Čehijai bija vairākums, kurā čehi izgāja divi pret vienu, un Jans Kovāržs ripu nogādāja Jakubam Vorāčekam, kurš šādu iespēju nelaida garām.

Otrajā periodā Čehijas izlase ātri guva vārtus, kad Dominiks Simonss rāvās uz vārtiem, bet Getans Hāss viņu paklupināja. Simonss slīdēja virsū vārtsargam, un viņš ar kāju ripu ieslidināja vārtos. Tiesneši skatījās video atkārtojumu, kurā fiksēja, ka vārti tika gūti bez noteikumu pārkāpuma. 27. minūtē Šveices izlase atkal pozicionāli nospēlēja neveiksmīgi. Mihaels Frolīks saņēma piespēli no Jakuba Vorāčeka un izgāja viens pats pret Reto Berru, skaisti viņu apspēlējot. Šveices izlase veica vārtsarga maiņu, un Berras vietu ieņēma Roberts Majers.

29 sekundes pēc ielaistā gola šveicieši ar ļoti lielu veiksmes palīdzību atspēlēja vārtus. Lino Marčini no aizvārtes piespēlēja Tristenam Šervejam, kura mestā ripa trāpīja pa vārtsarga plecu, bet tad no pie tālā staba esošā Dmitrija Jaškina ielidoja vārtos.

Mača 29. minūtē Šveices hokejisti savā aizsardzības zonā saspēlējās, bet Dominiks Simonss atņēma ripu Frikam un piespēlēja Dominikam Kubalikam, kurš vienatnē tika galā ar vārtsargu. Savukārt trešā perioda ievadā Šveices izlase uzbrukuma zonā uzvarēja iemetienā, Janiks Vēbers pamanīja, ka Šervejs vārtu priekšā bija atstāts pilnīgi viens un izdarīja precīzu piespēli. Uzbrucējs ar vienu pieskārienu ripai to ieraidīja vārtos. Šveices ofensīva laukumā turpinājās arī nākamajās minūtēs. Lai saglabātu cerības par augstāku vietu grupā, Šveicei vajadzēja uzvaru pamatlaikā, tāpēc viņi pēdējās divās minūtēs pie neizšķirta rezultāta mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tomēr tas vēlamo rezultātu nedeva, un Jans Ruta ar metienu no neitrālās zonas tukšos vārtos izrāva uzvaru Čehijai

B grupas kopvērtējumā Čehijas izlase septiņās spēlēs izcīnīja 18 punktus, kas tai dod otro vietu kopvērtējumā. Šveice ar 12 punktiem palika ceturtajā vietā, bet vakarā spēlē grupas līdere Krievija tiksies ar Zviedriju. Pēc šīs spēles kļūs zināms galīgais izvietojums B grupā.

$duelID=1281;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>Čehija - Šveice 5:4 (1:1, 3:1, 1:2)
Vārtu guvēji
: Jakubs Vorāčeks (12:21 min., vair.), Dominiks Simonss (20:38 min.), Mihaels Frolīks (26:20 min.), Dominiks Kubaliks (28:27 min.), Jans Ruta (58:33 min.) - Lukass Friks (2:13 min.), Tristans Šervejs (26:49 min.), Tristans Šervejs (41:47 min.), Nino Nīderreiters (56:37 min.)
Soda minūtes: 12 - 14
Metieni pa vārtiem: 26 - 40

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!