Foto: Reuters/Scanpix
2017. gada pasaules hokeja čempionāta Parīzes grupas spēlē sestdien Čehijas izlase ar rezultātu 6:1 (2:0, 1:1, 3:0) pārliecinošu sagrāva vāju sniegumu demonstrējošo Baltkrievijas izlasi, kas piedzīvoja otro zaudējumu divās spēlēs.

Mača ievadā Čehijas izlasei bija liels pārsvars laukumā, un 14. minūtē to izdevās pārvērst vārtu guvumā. Mihals Birners pa kreiso malu iegāja zonā un izdarīja uzmetienu gar vārtiem, un tur Petrs Vrana ripu ievirzīja baltkrievu "cietoksnī". Savukārt četras minūtes vēlāk Jakubs Vorāčeks ieveda ripu zonā, atspēlēja to Radko Gudašam, kurš izdarīja spēcīgu metienu. Ripa trāpīja pa baltkrieva Aleksandra Kuļikova nūju un pēc rikošeta ielidoja vārtos.

Otro periodu Baltkrievija iesāka ar vārtu guvumu uzreiz pēc vairākuma, kad Jevgeņijs Ļisovecs ļoti precīzi piespēlēja Aleksandram Pavlovičam, un viņš meta precīzi vārtos. Tomēr pārsvars laukumā turpinājumā joprojām piederēja čehiem, un četras minūtes pirms trešdaļas beigām Čehija guva arī trešos vārtus. Romāns Horāks teicami piespēlēja Romānam Červenkam, kurš ar ilgu un skaistu pauzi noguldīja Kevinu Lalandu un raidīja ripu vārtos.

Trešajā periodā Baltkrievijas izlase četras minūtes pēc kārtas varēja spēlēt vairākumā, taču viņi šajā laikā neizdarīja nevienu metienu. Tad 48. minūtē Radims Simeks izdarīja ļoti precīzu metienu un realizēja Čehijas izlases vairākumu (4:1). Baltkrievijas izlases spēle pēc tam pilnībā pajuka, čehi uzbrukumā varēja darīt gandrīz visu, ko vēlējās. Divas minūtes pēc iepriekšējā "gola" Davids Pastrņaks nerealizēja izgājienu, bet Vorāčeks bija pirmais pie ripas un trieca to vārtos. Pēc šī "gola" Kevina Lalanda vietā Baltkrievijas vārtos stājās Mihails Karnauhovs. 16 sekundes pirms pamatlaika beigām Mihals Kempnijs guva sestos vārtus Čehijai un pielika treknu punktu spēlei.

Baltkrievijas izlase visā spēlē pa vārtiem izdarīja tikai septiņus metienus, kamēr čehi meta 45 reizes.

$duelID=587;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!