Foto: Itar-Tass/Scanpix
Uzvaras Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēs sestdien izcīnīja Čehijas un Krievijas izlases, kas abas būs Latvijas vienības pretinieces gaidāmajā pasaules čempionātā.

Čehijas izlase savā laukumā ar 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijās pārspēja Vāciju, kas arī būs Latvijas vienības pretiniece pasaules čempionātā.

Pamatlaikā Čehijas izlases labā vārus guva Kamils Krepss un Petrs Tenkrats, bet Vācijas vienības rindās izcēlās Martins Bušvīsers un Kristofs Šūberts.

Uzvarētājs tika noteikts pēcspēles metienu sērijā, kurā izšķirošo raidījumu precīzi veica Jans Kovars.

Savukārt Krievijas izlase savā laukumā ar 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) apspēlēja Slovākijas valstsvienību, kuras rindās laukumā devās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Marcels Hosa.

Krievijas izlases rindās precīzi bija Vadims Šipačovs, Jevgēņijs Bodrovs un Jevgēņijs Skačkovs, bet slovāku labā divus vārtus guva Milans Bartovičs.

Visas minētās komandas savā starpā tikās arī piektdien, kad Krievija uzvarēja Slovākiju pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0), bet Čehija pārspēja Vāciju pagarinājumā ar 3:2 (0:0, 1:0, 1:2, 1:0).

Slovākijas izlase abās šajās cīņās īpaši pieminēja savu traģiski bojāgājušo tautieti Pāvolu Demitru.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada 7.septembrī neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa hokeja kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda. Lidmašīnā atradās 45 cilvēki, 43 no tiem gāja bojā katastrofas vietā, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš gan pēc piecu dienu ilgas cīņas par dzīvību slimnīcā mira.

Kā ziņots, EHC turnīrā piedalās 12 Eiropas komandas pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 2010.gada ranga. Komandai, kurai būs vismazāk punktu šajos mačos, nākamgad būs liegts piedalīties EHC spēlēs.

Pagājušā gada turnīra kopvērtējumā Latvijas izlase tika pie trim punktiem, ieņemot 11.vietu, kamēr par pozīciju augstāk ar četriem punktiem ierindojās Norvēģija, bet pēdējā, 12.vietā, ar trim punktiem palika Austrija.

Pašlaik Latvijas valstsvienība ar septiņiem punktiem atrodas sestajā pozīcijā.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Savukārt otrajā pasaules čempionāta apakšgrupā cīnīsies Somija, Kanāda, ASV, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!