Foto: IIHF

Pasaules hokeja čempionātā pirmdien, 23. maijā, Tamperes grupā Čehijas izlase mazrezultatīvā cīņā ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pieveica ASV valstsvienību, sarežģījot Latvijai tās jau tā ne visai vieglo ceļu uz ceturtdaļfinālu.

Lai Latvija iekļūtu ceturtdaļfinālā, pēdējā spēļu dienā Latvijai pamatlaikā jāuzvar Zviedrija un jācer uz amerikāņu zaudējumu norvēģiem pamatlaikā. Pie jebkura cita scenārija pēdējo ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu no Tamperes grupas iegūs ASV valstsvienība.

ASV un Čehijas spēlē kādai no komandām vajadzēja uzvarēt pamatlaikā, lai Latvija saglabātu teorētiskas iespējas uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Latvijai parocīgāka būtu bijusi ASV izlases uzvara, jo Čehijai pēdējā spēlē jātiekas ar Somiju.

ASV un Čehijas komandas spēles gaitā neizveidoja daudz bīstamu momentu, bet par labākajiem hokejistiem tika atzīti abi vārtsargi – Džeremijs Svejmans un Karels Vejmelka. Čehi mačā vispār izdarīja tikai 16 metienus, turklāt pirmajos divos periodos tikai septiņus. ASV hokejisti mačā izpildīja 24 metienus.

Čehijai uzvaru nodrošināja amerikāņu kļūda uzbrukumā, pēc kuras izgājienā viens pret vienu Svejmanu pārspēja Marejs Blumels. Amerikāņi mača beigās noņēma vārtsargu un izveidoja savus bīstamākos momentus mačā – divreiz tukšos vārtos netrāpīja Sets Džounss, bet reizi Raiens Hartmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!