Foto: DELFI.lt

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Toronto "Raptors" kā potenciālo galveno treneri uzrunājis pašreizējās Lietuvas čempionvienības un Eiropas trešās spēcīgākās komandas Kauņas "Žalgiris" galveno treneri Šarūnu Jasikeviču.

Par to sociālajos tīklos vēsta ESPN basketbola apskatnieks Adrians Vojnarovskis.

Pēc žurnālista rīcībā esošās informācijas, Jasikevičam bijušas sarunas ar "Raptors" prezidentu Masai Udžiri.

Kanādas komanda regulārajā sezonā uzvarēja Austrumu konferencē un tika uzskatīta par vienu no favorītēm izslēgšanas turnīrā. Tomēr NBA ceturtdaļfinālā "Raptors" zaudēja Klīvlendas "Cavaliers", pēc kā kluba vadība atbrīvoja galveno treneri Dveinu Keisiju. Interesanti, ka neilgi pirms tam Keisiju par gada labāko treneri atzina NBA Treneru asociācija.
42 gadus vecais Jasikevičs savulaik spēlējis NBA – 112 mači Indianas "Pacers" rindās un 26 mači Goldensteitas "Warriors" sastāvā.

2014. gadā pēc basketbolista karjeras beigšanas Jasikevičs uzsāka trenera karjeru, kļūstot par "Žalgiris" trenera palīgu. 2016. gadā viņš pārņēma "Žalgiris" vadību un kopā ar komandu jau divreiz triumfējis Lietuvas čempionātā, bet maijā palīdzēja Kauņas titulētajam klubam iekļūt ULEB Eirolīgas finālturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!