Foto: Privātais ahīvs
"Es nevarēju būt dusmīgs par zaudējumu. Latvija ir nopelnījusi šo uzvaru," tā sarunā ar "Delfi" sacīja čehu hokeja fans Jans Meisners.

Atgādinām, ka Latvijas hokeja izlase pirmdien, 15. maijā, pasaules čempionāta trešajā spēlē "Arēnā Rīga" emocionālā cīņā un ar lielu apņēmību ar 4:3 pagarinājumā pieveica Čehijas valstvienību, gūstot pirmo uzvaru pasaules čempionātu vēsturē pār čehiem.

"Kā čehs, kurš mīl Latviju un latvieti (Jans precējies ar Latvijas pilsoni), un hokeju, es vienmēr maijā varēju visiem saviem draugiem atgādināt: "jūs nekad neesat mums uzvarējuši". Taču tikai līdz pirmdienai. Un ziniet ko? Esmu laimīgs," viņš sacīja.

Jans spēli vērojis klātienē. "Un pat ja nebija pilna arēna, jo biļetes ir dārgas, es nevarēju būt dusmīgs par zaudējumu. Latvija ir nopelnījusi šo uzvaru. Čehu tviterī bija runa par to, ka cilvēki ir pārsteigti, ka tā Latvijai tiešām ir tikai pirmā uzvara, jo pret Latviju vienmēr ir grūti spēlēt," viņš sacīja, piebilstot, ka Latvijai varētu būt palīdzējusi mūsu hokejistu aiziešana no KHL. "Astoņi Latvijas spēlētāji visu gadu naudu pelna Čehijas augstākajā līgā un zināja mūsu spēlētājus un taktiku perfekti."

Jans pateicās par ziediem pie vēstniecības. "Cepuri nost par izlasi un faniem, un paldies par ziediem pie vēstniecības! Ceru, ka tagad Jeržābeks ir aizmirsts?" Jans atsaucas uz Latvijā bēdīgi slaveno tiesnesi, kurš 2014. gadā pasaules čempionāta mačā starp Latvijas un Baltkrievijas izlasēm neieskatīja vārtus pamatlaika pēdējā minūtē, kad vairākumā ripu pretinieku vārtos raidīja Kaspars Daugaviņš, tobrīd škietami panākot 2:2.

Sarunas noslēgumā viņš Latvijas faniem atgādina, ka spēles pamatlaikā Latvijas izlase Čehiju aizvien nekad pasaules čempionātos nav uzvārējusi. Un piedāvā šogad spēlēt vēlreiz, tikai izslēgšanas spēlēs.

Latvijas hokeja izlase trešdien, 17. maijā, pasaules čempionātā "Arēnā Rīga" tiksies ar Norvēģijas valstsvienību. Mačs sāksies plkst.16.20, tiešraidē to pārraidot kanālam LTV7. Portāls "Delfi" piedāvās mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!