Foto: F64

Latvijas hokeja izlases debitants šajā pasaules čempionātā aizsargs Edgars Siksna pirmajās divās spēlēs ir izpelnījies cienījamu spēles laiku, taču, debitējot šādā līmenī, pats hokejists bijis uztraucies tikai pirmajā izgājienā uz ledus.

"Kāds tur uztraukums, nu, varbūt tikai pirmajā nomaiņā, bet tad atlika vienu zviedru ''ielikt'' bortā, lai nomierinātos un pēc tam viss būtu kārtībā," pēc svētdien aizvadītā treniņa žurnālistiem sacīja 23 gadus vecais Siksna, kurš bija ļoti labā noskaņojumā.

Pirmajos divos mačos Siksna, kurš ir viens no četriem izlases debitantiem, laukumā pavadīja vidēji 15 minūtes un 18 sekundes, izdarot vienu metienu pa vārtiem un nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -1.

Pieredzējušie komandas biedri Siksnu un pārējos jaunpienācējus ir uzņēmuši ļoti labi. "Neviens neapceļ, bet palīdz, atbalsta, pasaka priekšā, ko vajadzēja laukumā pareizāk izdarīt. Visi ļoti draudzīgi, esmu ļoti labi iejuties, jo atmosfēra komandas biedru vidū ir laba," izlases gaisotni slavēja jaunais hokejists.

Arī savu sniegumu pirmajos mačos Siksna vērtēja atzinīgi, jo rupjas kļūdas nav pieļāvis. "Vienmēr jau var labāk. Vai varēju noķert Tomāšu Plekanecu, kad viņš guva pirmos vārtus? No mana skatpunkta nē, jo pagaidām vēl neesmu tik ātrs. Pats jūtos labi, lai gan tā nebija pārbaudes spēlēs, jo pirms tam kādu laiku nebiju slidojis. Tomēr pēc tam pamazām, pamazām, un viss nostājās savās vietās, tagad nav nekādu problēmu," optimistisks bija aizsargs.

Pirms pirmdien gaidāmas spēles ar Krieviju Latvijas izlase neko īpašu nedomā mainīt, gatavošanās būs, kā ierasti. "Protams, treneri iedos uzdevumus, ko izpildīt, lai varam viņus [Krieviju] apspēlēt, taču, manuprāt, galvenais sākumā ir neielaist ātrus vārtus," uzskata Siksna.

Čempionāta sākumu viņš vērtēja atzīstami, lai gan Latvijas izlase piedzīvojusi divus zaudējumus. "Diezgan labi esam sākuši, jo pretiniekos bija spēcīgas komandas. Pret čehiem spēles otro pusi, manuprāt, ļoti labi nospēlējām, tik sākums nebija pārāk veiksmīgs, jo ātri ielaidām vārtus. Bet labi, ka pēc tam spējām saņemties, atspēlēties, tikai žēl, ka beigās mums nepaveicās. Kopumā spēlējam labi, un pēc abiem mačiem nekādu bēdu ģērbtuvē nebija. Labi, ka punktiņus dabūjām, lai gan pret čehiem varējām arī visus trīs," piebilda Siksna, kurš šo sezonu pavadīja Krievijas Augstākās līgas čempionāta (VHL) klubā Karagandas "Sariarka".

Kazahstānas klubs viņam piedāvājis palikt arī uz nākamo sezonu, tomēr Siksna ar atbildes sniegšanu vēl nesteidzas. "Vēl jau ir laiks padomāt, kas un kā. Vai pēc čempionāta neceru uz labāku piedāvājumu? Jā, no NHL (smejas). Šobrīd es nevaru atbildēt, kur pats gribētu spēlēt, jāskatās, kas notiks tālāk," noteica Siksna, kurš pirms divām sezonām aizvadīja arī divus mačus Rīgas "Dinamo" rindās.

Kā zināms, Latvijas un Krievijas izlašu spēle pasaules čempionātā Maskavā A apakšgrupā sāksies plkst.16.15. Latvija čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem - 1:2 papildlaikā pret Zviedriju un 3:4 pēcspēles metienos pret Čehiju, iegūstot divus punktus, kamēr Krievija pirmajā mačā cieta neveiksmi 0:3 pret Čehiju, bet svētdien sīvā cīņā ar 6:4 uzveica Kazahstānu, nopelnot pirmos trīs punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!