Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc diviem sirdi plosošiem zaudējumiem Slovākijas hokejisti piektdien Košicē pasaules čempionāta A grupas mačā ar rezultātu 6:3 (2:0, 1:2, 3:1) pārspēja Francijas valstsvienību, izcīnot otro uzvaru turnīrā.

Slovākijas izlase spēli pret Franciju iesāka piesardzīgi, taču perioda otrajā pusē guva divus vārtus. Vispirms no vārtu priekšas precīzs bija Rihards Panīks, bet tad Matušs Sukels ar precīzu nūjas pieskārienu mainīja ripas lidojuma virzienu, ievirzot to vārtos. Mača 26. minūtē vairākumā Ļibors Hudāčeks vārtu priekšā neviena nepiesegts ar skaistām māņkustībām apspēlēja Florianu Ardī un panāca rezultātu 3:0.

Francijas hokejisti otrā perioda turpinājumā atgādināja par sevi, un divus vārtus atspēlēja. Antonī Manavjans raidīja ripu mazā spraugā starp vārtsargu un vārtu stabu, bet mirkli vēlāk vairākumā Aleksandrs Tresjērs ar precīzu metienu tuvējā vārtu stūrī atjaunoja intrigu mačā.

Trešajam periodam slovāki laukumā izgāja gatavi un sešu minūšu laikā guva trīs vārtus, ar rezultatīviem metieniem izceļoties Ērikam Černākam, Mihaelam Čajkovskim un Ladislavam Naģim. Antonī Rešs vienus vārtus divas minūtes pirms pamatlaika beigām Francijai vēl atspēlēja.

Slovākijas hokejisti iepriekšējās divās spēlēs pret Kanādu un Vāciju pēdējā minūtē ielaida vārtus un piedzīvoja zaudējumus, tādējādi sarežģījot savu ceļu pretī ceturtdaļfinālam. Pēc četrām spēlēm slovākiem ir seši punkti, bet Francija tuvojas cīņai ar Lielbritāniju par vietas saglabāšanu elitē.

$duelID=1249;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>Francija - Slovākija 3:6 (0:2, 2:1, 1:3)
Vārtu guvēji
: Antonī Manavjans (32:16 min.), Aleksandrs Tesjērs (35:09 min., vair.), Antonī Rešs (57:50 min.) - Rihards Panīks (13:25 min., vair.), Matušs Sukels (19:10 min.), Ļibors Hudāčeks (25:31 min., vair.), Ēriks Černāks (40:16 min.), Mihails Čajkovskis (42:41 min.), Ladislavs Naģs (45:41., vair.)
Soda minūtes: 12 - 4
Metieni pa vārtiem: 20 - 27

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!