Foto: LETA
Latvijas hokeja valstsvienība sestdien izbraukumā otro reizi pēc kārtas pārbaudes spēlē "Euro Hockey Challenge" turnīra ietvaros pārspēja Dānijas izlasi – 4:3 (1:1, 1:2, 2:0).

Pirmajā trešdaļā Dānijas izlase izvirzījās vadībā, kad 10. minūtē Janniks Karvinens pārspēja Latvijas izlases vārtsargu Jāni Kalniņu, tomēr divas minūtes pēc tam Andris Džeriņš no vārtu priekšā rezultātu izlīdzināja.

Otrajā trešdaļā Rodrigo Ābols panāca vadību Latvijas izlasei, kad viņš izslidoja no aizvārtes un pārspēja pretinieku vārtsargu. Dāņi atbildēja ar diviem "goliem" pēc kārtas, precīzi metot Frederikam Stormam un Filipam Brugiseram.

Trešajā periodā Latvijas izlasei izdevās izcīnīt uzvaru. Vispirms pēc teicamas Roberta Bukarta piespēles Džeriņš guva otros vārtus spēlē un rezultātu izlīdzināja, bet tad Kaspars Saulietis "atrada" Oskaru Cibuļski, kurš savā dzimšanas dienā izrāva uzvaru savai komandai. Cibuļskis vēlāk bloķēja metienu, kad dāņi bija tuvu vārtu guvumam.

Ceturtdien Latvijas izlase dāņus pārspēja ar rezultātu 6:4.

14. un 15. aprīlī "Arēnā Rīga" Latvijas izlase uzņems Baltkrievijas vienību un 22. un 23. aprīlī Vācijas izlasi. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 29. un 30. aprīlī izbraukumā pret Šveices izlasi.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!