Foto: F64

Latvijas hokeja izlases trešdienas treniņā nepiedalījās uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, bet Amerikas hokeja līgā (AHL) sezonu beigušais aizsargs Oskars Bārtulis jau tuvākajā laikā pievienosies valstsvienības treniņnometnei.

Kā pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs, Cipulim esot pārslogots ceļgals, tāpēc viņam trešdien tika dota atpūta un uzbrucējs netrenējās uz ledus.

Trešdienas treniņā saaukstēšanās dēļ nepiedalījās arī jaunais uzbrucējs Elvis Biezais, kurš šo sezonu aizvadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" sastāvā.

Vēl viens uzbrucējs Ģirts Ankipāns, kurš iedzīvojies gūžas savainojumā, joprojām turpina ievērot saudzējošu režīmu. Kā pastāstīja Gorbunovs, Ankipāns, visticamāk, nepiedalīsies piektdien un sestdien gaidāmajos Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra mačos ar Krievijas valstsvienību.

Tikmēr Bārtulim, kurš otrdien tomēr netika izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Filadelfijas "Flyers", šobrīd tiek formēta biļete, tāpēc paredzams, ka jau tuvākajā laikā viņš pievienosies Latvijas izlases treniņnometnei.

Savukārt ar uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu, kura pārstāvētā "ZSC Lions" komanda otrdien triumfēja Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) čempionātā, izlases vadība pašlaik uztur kontaktu. "Viņam iedota neliela atpūta, taču tuvākajā laikā arī viņš pievienosies izlases treniņiem," teica Gorbunovs.

Kā ziņots, nesen sezona noslēgusies arī vēl vienam AHL spēlējošajam izlases kandidātam - uzbrucējam Raitim Ivanānam.

Iepriekš Ebotsfordas "Heat" un NHL komandas Kalgari "Flames" vadība deva Ivanānam atļauju pievienoties Latvijas valstsvienības treniņnometnei, tomēr uzbrucējs pašlaik ģimenes apstākļu dēļ atrodas ASV. Gorbunovs trešdien atzina, ka par Ivanāna pievienošanos komandai joprojām nav nekādas skaidrības, jo ar viņu neizdodas sazināties.

Ar izlasi joprojām netrenējas savainotais Roberts Jekimovs, kurš traumu guva 7.aprīļa EHC spēlē pret Čehiju. Sākotnēji tiks vēstīts, ka uzbrucējs nevarēs spēlēt trīs nedēļas.

Tiesa, izlases ārsts Jānis Kvēps apgalvo, ka Jekimovam ir minimālas izredzes spēlēt pasaules čempionātā, jo uzbrucējam otro reizi sezonā ir savainots plecs. Ārsts uzskata, ka sasteigta ārstēšana var situāciju tikai pasliktināt.

Tāpat Latvijas izlasei pasaules čempionātā, visticamāk, būs jāiztiek arī bez aizsarga Jēkaba Rēdliha palīdzības, kurš visu treniņnometnes laiku cenšas atkopties no kājas muskuļa traumas.

Jau vēstīts, ka šajā pavasarī Latvijas izlasei traumu dēļ nevar arī palīdzēt Māris Jass, Toms Hartmanis, Mārtiņš Karsums un arī Lauris Dārziņš. Tāpat izlasei nepalīdzēs arī aizsargs Arvīds Reķis un uzbrucējs Herberts Vasiļjevs.

Šogad kandidātu sarakstā nav iekļauts ilggadējais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pēc pagājušā gada pasaules čempionāta no valstsvienības atvadījās.

Kā ziņots, aizvadītajās divās EHC spēlēs Latvijas izlase, kas spēlēja bez vairākiem līderiem, pagājušajā nedēļā izbraukumā ar 2:1 un 4:1 uzvarēja Dāniju. Savukārt pirms tam Rīgā tika piedzīvoti divi zaudējumi pret Čehiju - ar 3:4 (pēcspēles metienu sērijā) un 1:3.

Piektdien un sestdien EHC ietvaros Rīgā viesosies Krievijas izlase.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!