Foto: F64
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Dalasas "Stars" pirms sestdien paredzētās kārtējās regulārā čempionāta spēlēs godinās traģiski bojāgājušo Latvijas aizsargu Kārli Skrastiņu.

Pirms spēles ar Kalgari "Flames" vienību laukumā tiks aicināta Skrastiņa sieva Zane ar meitām Karolīnu, Laurēnu un Viviānu, kura piedzima tikai pirms mēneša. Paredzēts, ka viņas arī veiks simbolisko ripas iemetienu.

Tāpat pirmsspēles ceremonija iekļaus "aplausu brīdi", lai godinātu lielisku vīrieti, dēlu, vīru, tēvu un komandas biedru kāds bija Skrastiņš, rakstīts "Stars" komandas mājaslapā internetā.

"Stars" komanda izveidojusi Skrastiņa ziedojumu fondu un tajā ievērojamu iemaksu veikuši arī vienības hokejisti un īpašnieks Toms Galjardi. Tāpat sestdien piemiņas fonda līdzekļi tiks papildināti pēc labdarības izsoles.

Iepriekšējās divas sezonas Skrastiņš pārstāvēja "Stars" komandu.

Jau vēstīts, ka 7.septembrī neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda.

Lidmašīnā atradās 45 cilvēki, 43 no tiem gāja bojā katastrofas vietā, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš gan pēc piecas dienas ilgas cīņas par dzīvību slimnīcā mira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!