Svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piektdien, 28. maijā, OSC laukumā Rīgā izcīnīja Dānijas hokeja izlase, kas pēdējā periodā guva četrus vārtus un ar 5:2 (1:1, 0:1, 4:0) pieveica Baltkrieviju.

Dānija ar astoņiem punktiem piecās spēlēs pagaidām ir ceturtajā vietā A grupā, taču pēdējās divās spēlēs jātiekas ar spēcīgajām Slovākijas un Čehijas izlasēm. Tikmēr baltkrievi noslīdējuši uz pēdējo vietu A grupā, un Latvijas kaimiņvalsts izlasei būs grūti pacīnīties par pakāpšanos augstāk, jo vēl jāspēlē ar Šveici un Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu.

Baltkrievi spēles trešajā minūtē pirmie guva vārtus pēc Artjoma Demkova metiena, bet pēc trīs minūtēm Nikolajs Meiers vairākumā izlīdzināja rezultātu. Pirmā perioda vidū par rupjību lielo 5+20 minūšu sodu saņēma viens no baltkrievu otrās maiņas uzbrucējiem Sergejs Drozds, līdz ar to baltkrieviem grūta bija pirmā perioda izskaņa.

Baltkrievijas hokejisti nosargāja neizšķirtu pirmajā periodā un otrās trešdaļas vidū atguva vadību pēc Mihaila Stefanoviča metiena, bet tad neviens pat nespēja nojaust, ka pēdējā periodā dāņi sagādās pretiniekiem "īstu elli". Nepilnu astoņu minūšu laikā Matiass Asperups, Matiass Froms, Markuss Lauridsens un Aleksandrs True no nelabvēlīgā 1:2 panāca 5:2 un nosūtīja "nokdaunā" baltkrievus, kuri tā arī nespēja atgūties no šī trieciena.

$duelID=1377;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!