Foto: AFP/Scanpix/LETA
Dānijas hokeja izlase sestdien, 12. maijā, pasaules čempionāta B grupas spēlē ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) pieveica Dienvidkorejas izlasi un grupas kopvērtējumā pacēlās uz otro vietu.

Elites grupas debitantei Dienvidkorejas izlasei šī bija labākā spēle turnīrā, jo līdz šim tā zaudēja vismaz ar piecu vārtu starpību.

Dānijas izlase šo spēli iesāka mierīgi, pat nevērīgi, un pirmā trešdaļa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu – 0:0. Pirmie vārti tika gūti vien otrā perioda sākumā, kad lieliski spēlējošo Metu Daltonu pārspēja Franss Nīlsens.

Taču turpinājumā dāņu sniegums neuzlabojās, kas ļāva Dienvidkorejai itin drīz rezultātu izlīdzināt – mača 25. minūtē Kims Kisungs ar teicamu metienu pārspēja Frederiku Andersenu. Dānijas izlase spēles vadībā atgriezās mača 33. minūtē, Jesperam Jensenam panākot 2:1 dāņu labā.

Dienvidkorejas izlasei vairākkārt bija labas izdevības vēlreiz izlīdzināt rezultātu, taču arī šajā spēlē viņiem neizdevās gūt vairāk par vieniem vārtiem, kamēr Dānijas izlase ar Niklasa Harda palīdzību četras minūtes pirms pamatlaika beigām "iecementēja" mājinieku uzvaru – 3:1.

$duelID=967;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Dānijas izlasei šajā čempionātā grupu turnīrā atlikusi pēdējā spēle ar Latviju, kas notiks 15. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!