Foto: AFP/Scanpix
2013.gada pasaules hokeja čempionāta spēlē pirmdien Dānijas izlase ar rezultātu 3:2 (2:0, 1:2, 0:0) pārspēja Baltkrievijas valstsvienību.

Pēc šī mača Slovēnija teorētiski vairs nevar pakāpties augstāk par priekšpēdējo, septīto vietu Stokholmas grupas kopvērtējumā, bet Baltkrievija nevar izkrist no augstākās divīzijas, jo nākamā gada turnīrs norisināsies pie viņiem.

Spēles pirmos vārtus šajā mačā guva Dānijas izlase, kas septītajā minūtē izmantoja vairākumu. Ar precīzu metienu izcēlās Filips Larsens, bet 15.minūtē Niklass Jensens prata savai komandai panākt divu vārtu pārsvaru.

Otrajā periodā Dānija mazākumā pēc Mortena Grīna metiena panāca jau 3:0. Tikmēr Baltkrievijai spēle uzbrukumā pavisam nevedās, jo nospēlētajās 30 minūtēs tā izdarīja tikai divus metienus pa pretinieku vārtiem. Tomēr 33. minūtē Konstantīns Koļcovs saņēma piespēli kustībā uz priekšu un vienu vārtus savai komandai atspēlēja, bet trešdaļas pēdējās minūtēs Romāns Graborenko ar tālu metienu panāca 2:3.


Noslēdzošajās 20 minūtēs bīstamāki uzbrukumi padevās Dānijas izlasei un Baltkrievijai iespējas izglābties bija gaužām maz.

Stokholmas apakšgrupas kopvērtējumā Dānijas komandas ar sešiem punktiem sešās spēlēs nodrošināja sev sesto pozīciju, bet Baltkrievijas izlasei sešās spēles ir trīs punkti, kas dod septīto vietu. Slovēnija ar vienu punkti ir pēdējā, astotajā vietā.

$d_id=113; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!