Foto: LETA

Lai arī Latvijas hokeja izlasei šogad ir jauns galvenais treneris, komandas spēles rokraksts nav mainījies. Tā piekopj tādu pašu spēles stilu kā iepriekš, uzskata Dānijas valstsvienības galvenais treneris Pērs Bekmans.

Latvijas un Dānijas izlases pasaules čempionāta ietvaros savā starpā tiksies pirmdien plkst.17.15 pēc Latvijas laika.

Abām komandām gaidāmajā spēlē nepieciešama uzvara. Latvijas izlasei trīs punkti nepieciešami cīņā par vietu ceturtdaļfinālā, bet Dānija pašlaik izmisīgi cīnās par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

"Ar Latvijas komandu vienmēr spēles bijušas ļoti saspringtas. Pēdējos pāris gados savā starpā esam tikušies piecas vai sešas reizes," pirms cīņas uzsvēra Bekmans. "Vienmēr kāda no komandām uzvar spraigā cīņā un ar vienu vārtu pārsvaru."

"Lai arī Latvijas izlasei ir mainījies galvenais treneris, komanda piekopj tādu pašu spēles stilu kā iepriekš. Vienība allaž demonstrē labu aizsardzību un it īpaši bīstama ir pretuzbrukumu veidošanā," uzskata treneris, kurš neslēpj vilšanos par turnīra gaitā uzrādītajiem vājajiem rezultātiem. "Čempionātā spēlējam ļoti labi, taču nevaram gūt vārtus. Pret Čehiju, Vāciju un Krieviju esam spēlējuši labi, tomēr ripa nelido vārtos. Tas ir vienīgais iemesls, kāpēc mums pašlaik ir tikai viens punkts."

"Atlikušajās divās spēlēs mums jātiek pie diviem punktiem. Arī Latvijai būs nepieciešama tikai uzvara, tāpēc sagaidāms, ka rīt mūs gaida lieliska spēle," piebilda Bekmans.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Pašlaik Stokholmas apakšgrupas kopvērtējumā ceturtā ar septiņiem punktiem ir Norvēģijas valstsvienība, bet tai ar sešiem punktiem seko Latvija un Vācija.

Pēdējo spēli apakšgrupā Latvijas izlase aizvadīs otrdien plkst.21.15, kad sacentīsies ar vienu no čempionāta saimniecēm Zviedriju, kas pirms šī mača jau varētu būt garantējusi otro vietu noslēguma kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!