Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2018. gada pasaules hokeja čempionāta mājiniece Dānija piektdien B apakšgrupas mačā ar rezultātu 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pārspēja Norvēģijas valstsvienību, gūstot svarīgu uzvaru cīņā par vietu ceturtdaļfinālā.

Norvēģija spēli sāka apņēmīgi, bet ar katru nākamo minūti notikumus laukumā vairāk sāka kontrolēt Dānija. Pirmā perioda izskaņā Dānijas izlase ieguva vairākumu, kuru izdevās realizēt. Niklass Jensens izdarīja vienu metienu, bet to vārtsargs atsita. Uzbrukums turpinājās, Jensens vēlreiz ripu saņēma tajā pašā pozīcijā, un viņš ar otro mēģinājumu pārspēja Norvēģijas izlases vārtsargu Henriku Haukelandu.

Spēles 27. minūtē ar līdzīgu izspēli Niklass Jensens vēlreiz precīzi meta vairākumā, izmantojot komandas biedra veiksmīgo darbību vārtu priekšā nosedzot pretinieku vārtsarga skatu. Savukārt 34. minūtē Dānijas izlase pacietīgi izspēlēja kārtējo uzbrukumu vairākumā. Lieliski pozīciju vārtu priekšā ieņēma Frederiks Storms, kurš saņēma piespēli no Mikela Bedkera un ar vienu pieskārienu ievirzīja ripu vārtos.

Trešajā trešdaļā Dānija jau spēlēja no aizsardzības, tāpēc pārsvars laukumā bija Norvēģijai, taču to neizdevās izmantot, piedzīvojot "sauso" zaudējumu. Dānijas izlases vārtsargs Frederiks Andersens atvairīja 21 pretinieku metienu, 60 minūšu laikā paliekot nepārspēts.

B grupas kopvērtējumā Dānijas izlase ar astoņiem punktiem piecās spēlēs ierindojas ceturtajā vietā, bet Norvēģija ar trīs punktiem zaudējusi reālas iespējas sasniegt turnīra nākamo kārtu. Pārējās B grupas komandas aizvadījušas pa četrām spēlēm, bet Latvija šobrīd ir piektajā vietā, kamēr Vācija ir sestā.

$duelID=955;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!