Foto: AP/Scanpix/LETA
2022. gada pasaules hokeja čempionāta A apakšgrupā Helsinkos otro uzvaru trīs spēlēs izcīnīja Dānijas izlase, kas sīvā cīņā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pārspēja Itālijas valstsvienību, kas joprojām nav izcīnījusi punktus.

Itālijas hokejisti ātri sāka spēlēt no aizsardzības, ļaujot Dānijas izlasei veidot vienu uzbrukumu pēc otra. Itālijas izlases vārtsargam Andreasam Bernardam darba netrūka, bet dāņi pirmos vārtus guva tikai 16. minūtē, kad vairākumā precīzu metienu izdarīja Nikolajs Ēlers.

Spēles gaita nemainījās arī mača turpinājumā – dāņi neveiksmīgi uzbruka, bet itāļi veiksmīgi aizstāvējās. Ēlers un Niklass B. Jensens cieta sadursmēs pēc asiem spēka paņēmieniem, bet maču turpināt varēja. Itāļi otrās trešdaļas izskaņā ieguva vairākumu, kuru realizēja. Pēc 39 nospēlētām minūtēm Alekss Petans no aizvārtes saņēma piespēli no sava brālēna Dantes Henuna un izdarīja precīzu metienu.

Uz trešo trešdaļu Dānijas izlase laukumā izgāja apņēmības pilna, kas 42. minūtē ļāva atgūt vadību. Matiass Bau noslēdza teicamu izspēli, saņemot Nikolaja Meiera piespēli no aizvārtes un izdarot izdarīja precīzu metienu pāri Bernarda kājsargam. 55. minūtē pa vārtu stabu trāpīja Dilans di Perna, un arī atlikušajā laikā Itālijas izlases centieni atspēlēties nebija veiksmīgi.

Dānijas hokejisti ar sešiem punktiem trīs spēlēs iesaistījušies cīņā par vietu ceturtdaļfinālā, bet itāļiem, visticamāk, ar kazahiem būs jācīnās par palikšanu elites divīzijā.

Itālija – Dānija 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Vārtu guvēji: Alekss Petans (39:00 min., 1:1, vair.) – Nikolajs Ēlers (15:54 min., 0:1, vair.), Matiass Bau (41:46 min., 1:2)
Metieni pa vārtiem: 14 (4+4+6) – 45 (18+18+9)
Soda minūtes: 12 – 6

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!