Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš guva vienīgos vārtus pasaules čempionāta spēlē pret Vāciju, pēc cīņas žurnālistiem sacīja, ka zaudējums no turnīra viedokļa ir milzīgs, taču komandai nav laika pārdzīvot, jo jau mazāk kā pēc 18 stundām sekos nākamā cīņa.

"No tabulas viedokļa šī bija ļoti svarīga spēle, tāpēc tas ir liels zaudējums. Protams, ir sāpīgi. Žēl, ka netikām pat līdz pagarinājumam. Kādus vārdus ģērbtuvē ceru dzirdēt? Tas lai paliek komandā. Bet runāsim, nebūs tā, ka katrs savā stūrī noslēpsies. Nūjas nelūzīs, nepsihosim – tas neko neatrisinās. Konstruktīvi parunāsim," noteica uzbrucējs.

Dārziņš neuzskata, ka trešo gadu pēc kārtas zaudējot Vācijai, pret viņiem būtu izveidojies kāds lāsts. "Hokejam jau nav atmiņas, tāpat kā ne pirms vienas spēles neesi vinnējis, tāpat arī neesi zaudējis. Sāk vienmēr ar 0:0. Nedomāju, ka Vācija mums ir neērts pretinieks, vienkārši šodien guva par vieniem vārtiem vairāk un uzvarēja. Šovakar turējām viņus tieši tur, kur gribējām, atradāmies vadībā, viņi gāja uz priekšu un mēs varējām skriet pretuzbrukumos. Nenostrādāja nevienādie sastāvi – vairākumā varējām kaut ko vairāk izveidot un labāk nostāvēt mazākumā," spēles izšķirošo komponentu nosauca hokejists.

$d_id=69; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Septiņas pēc kārtas mazākumā nospēlētājas minūtes komandai prasījušas ļoti daudz spēka. "Abas komandas beigās bija nogurušas. Varbūt kāds ekstra solis būtu vairāk, taču jāspēj atrast rezerves arī šādā situācijā. Maiņas sanāca pajaukt un arī tas ritmu nojauca, bet neteiktu, ka spēks pietrūka. Jāgatavojas nākamajai spēlei. Jau pirms turnīra runājām – lai kas notiktu, jāspēlē līdz galam un tad redzēsim, kas notiek ar tabulu. Šodien bija milzīga spēle, bet jau rīt nākamā. Visi saprotam, ka nav laika pārdzīvot. Sāpīgi tas ir, bet rīt pirmajā maiņā kādu ietrieksi bortā vai tevi ietrieks un tas viss aizmirsīsies," Dārziņš norādīja, ka komandai nav laika pārdzīvojumiem.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase cieta sāpīgu zaudējumu ar 1:2, kas krietni samazināja komandas izredzes iekļūt izslēgšanas cīņās. Latvijas izlase piedzīvoja ceturto zaudējumu piecos mačos, līdz minimumam samazinot izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs. Nākamā cīņa pret Austriju sestdien sāksies plkst. 17.15 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!