Kontinentālās hokeja līgas (KHL) divkārtējo čempionvienību Kazaņas "Ak Bars" pārstāvošais latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš par dalību pasaules čempionātā sola izlemt pēc konsultēšanās ar ārstiem, uzbrucējs izteicies intervijā portālam "Allhockey.ru".

Kā ziņots, "Ak Bars" komanda Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sērijā ar 2-4 zaudēja regulārā čempionāta spēcīgākajai vienībai Čeļabinskas "Traktor".

Dārziņš kopš pagājušā gada oktobra vidus, kad sarāva kreisā atslēgas kaula un pleca paugura locītavas saites, paguva laukumā atgriezties uz četrām izslēgšanas turnīra spēlēm, rezultativitātes punktus neiekrājot un nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Savainojums liek par sevi manīt. Pārdzīvoju, ka sezona sanāca šāda, jo trauma izrādījās smaga," citēts Dārziņš. "Domāju, ka spēšu atkopties ātrāk, taču drīz sapratu, ka ne viss rit gludi. Pats arī pārcentos ar darbošanos trenažieru zālē, kas atgriešanos laukumā atlika vēl uz mēnesi."

"Izslēgšanas spēlēs atdevu visus spēkus, kas man bija. Esmu tālu no savas optimālās fiziskās kondīcijas, taču tas nav attaisnojums," piebilda uzbrucējs, kurš regulārajā čempionātā paguva laukumā doties 15 spēlēs, gūstot divus vārtus un veicot piecas rezultatīvas piespēles.

"Drīz tikšos ar ārstiem un, iespējams, tuvākajās dienās došos uz Maskavu. Tur pārbaudīs manu patreizējo stāvokli, bet par dalību pasaules čempionātā izlemšu tikai pēc tam," paskaidroja Dārziņš.

Kā ziņots, pirms tam Dārziņš ilgstoši pārstāvēja Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", kurai pagājušajā sezonā 56 spēlēs palīdzēja ar 54 rezultativitātes punktiem - 21 vārtu guvumu un 23 rezultatīvām piespēlēm.

Šīgada pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, tiks izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!